Autor Política
12 Setembre 2014 a 15:31

La Diada més plural omple de color la Plaça Barcelona

Aquest any la cultura popular i tradicional agafa el protagonisme

[wzslider info=”true”]

Ho avançàvem en la prèvia de la Diada, en la celebració d’aquest any la pluralitat era la característica primordial i ho era per la condició de la unitat aportada pel pacte aconseguit per la gran majoria de les forces parlamentàries i, com no, per la força d’una gran part de la societat que, com es va demostrar ahir, empeny des del carrer.

A la Plaça de Barcelona, un cop totes les entitats i forces polítiques havien passat per davant el monument a Rafael Casanova, es van aplegar els grups amb representació al ple i tothom qui va voler per escoltar les intervencions dels portaveus de l’ANC i Òmnium, com a representants de la campanya Ara és l’hora, del Raül Romeva, com a president de la Plataforma pel Dret a Decidir, on l’Ajuntament es va adherir dimecres a la tarda després d’aprovar majoritàriament en el ple de juny i amb la intervenció final de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. I aquest és un fet excepcional perquè normalment la única veu que s’escoltava en aquest acte era la de l’alcalde/ssa.

Les intervencions van anar en la mateixa direcció que en els darrers dies. “Escoltar la veu del carrer, la legitimitat de la majoria del Parlament i no la d’un TC que ja sabem que votarà“, va dir el representant de l’ANC. La posada en valor de la tasca feta fins ara per la plataforma Ara és l’hora i les dues organitzacions composades per persones voluntàries, per part de Rosa M. Caballé. En Raül Romeva va emfatitzar el fet que “avui (per ahir) hauria de ser la darrera vegada que ens reunim per demanar el que estem demanant, aquesta ha de ser la porta que ens obri el 9N“.

Pel que fa a l’alcaldessa Mercè Conesa, ha expressat la seva confiança en que el poble de Catalunya sabrà “està unit per afrontar el procés sobiranista per demostrar el sentit majoritari d’un poble que crida democràcia perquè votar el 9N és l’opció per decidir amb garanties el futur d’un país“. També es va referir en el seu discurs a la qüestió de la legalitat del procés a la que va titllar de “el debat sobre la legalitat d’aquesta consulta és absurd. I ho és perquè la legalitat només depèn de la voluntat política. La consulta serà legal perquè surt d’una àmplia majoria política que representa una àmplia majoria social. És una llei legitimada. Té cobertura legal i gaudeix d’un ampli suport polític i, més important, social. La llei sempre, sempre, ha de servir a la societat. Mai una societat ha de servir a les Lleis“. L’alcaldessa va tancar la seva intervenció citant el fundador de la Mancomunitat, Enric Prat de la Riba, “no volem que en governin, volem governar-nos“.

L’acte va acabar amb les actuacions del Grup Mediterrània, els Bastoners i els Geganters de Sant Cugat que, un cop acabada l’actuació, van marxar cap a Barcelona a participar a la V de la Via Catalana. Després de les actuacions i sota l’acompanyament de la direcció d’en Martí Marín de l’Aula de So i les Joventuts Musicals, es va cantar l’himne nacional, els Segadors i es va fer una foto de família a la porta de l’antic ajuntament amb totes les entitats signants del Pacte pel Dret a Decidir entre les que hi ha el Sant Cugat Informa.

Si voleu veure més imatges, al nostre Facebook teniu un ampli reportatge fotogràfic

Switch to mobile version