Autor Entitats
16 Setembre 2014 a 14:30

Gausacs amunt!, 1er premi de narrativa dels Castellers de Sant Cugat

S’obre la convocatòria amb la Diada i es pot lliurar els originals fins el 17 d’octubre

Cartell Premi Narrativa Gausacs Amunt!

Cartell Premi Narrativa Gausacs Amunt!

Els Castellers de Sant Cugat obren un altre front per donar a conèixer la cultura castellera a la ciutat. En motiu de la Diada i en el temps que arriba el concurs de castells de Tarragona, pel que estan preparant-se i alhora fent una campanya per anar ben acompanyats i perquè la colla agafi força embranzida, han presentat el 1er Premi de narrativa Gausacs amunt! del que fins i tot han editat aquest vídeo en el que hi surt l’escriptor santcugatenc Víctor Alexandre.

L’objectiu d’aquesta convocatòria literària és que la gent de Sant Cugat, des dels més petits als més grans, s’hi poden presentar des dels 6 anys, reflexionin i escriguin entorn l’activitat castellera i els seus valors. Diu en la seva intervenció en el vídeo Alexandre “ajuntant la literatura i els castells, ajuntem dues coses que defineixen molt bé el poble català, un poble amant de la paraula, del diàleg, del pacte i del compromís, elements també necessaris per aixecar castells“.

Les obres que es presentin han de ser individuals, inèdites i en català, en format narratiu i de temàtica castellera. A més no hi poden participar obres guardonades en altres concursos. Hi haurà diferents categories de premis: pels nens i nenes de 1r a 3r de primària han de fer un conte d’una extensió màxima de 2 fulls, de 4t a 6è l’han de fer de màxim 4 fulls. La canalla d’ESO han de fer ja una narració i l’extensió màxima serà de 10 fulls, de 15 en el cas de la gent de Batxillerat i Formació Professional i de 30 en el cas dels adults. Les obres, que s’han de presentar segons les condicions de les bases, es lliuraran al local social dels castellers o al local d’assaig abans del 17 d’octubre i el veredicte se sabrà a les 12 del migdia del 15 de novembre, Diada de la Colla.

Switch to mobile version