Autor Política
9 Setembre 2014 a 17:00

Espadaler presenta el dispositiu de seguretat de la Diada

Es mobilitzaran 5.771 agents

Roda de premsa de presentació del Dispositiu de Seguretat per la Diada Nacional de Catalunya // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Roda de premsa de presentació del Dispositiu de Seguretat per la Diada Nacional de Catalunya // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Ahir a la tarda, el conseller d’Interior Ramon Espadaler va presentar el dispositiu de seguretat de la Diada per tal de vetllar pel bon desenvolupament de les 53 manifestacions comunicades i diversos actes institucionals arreu de Catalunya que es duran a terme durant els dies 10 i 11 de setembre.

Durant la roda de premsa, Espadaler va dir que “la policia està al servei de tots”, i per tant, “tothom, pensi el que pensi, ha de poder manifestar-se, sempre que s’expressi amb civisme, respecte i normalitat”.

Un total de 5.771 agents dels Mossos d’Esquadra es mobilitzaran en el dispositiu per tal de de garantir un bon funcionament dels actes i convocatòries previstes dins el marc de la Diada. Espadaler va voler remarcar “els tres grans reptes del Departament d’Interior: la mobilitat, la seguretat ciutadana i l’ordre públic”. El Centre de Coordinació Policial s’activarà des del dia 10 a les dues del migdia i restarà obert fins que finalitzin els actes del dia 11 de setembre.

A la ciutat de Barcelona, els Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Guàrdia Urbana treballaran per minimitzar l’afectació de la mobilitat, garantir la seguretat i atendre les incidències que es puguin produir.

Pel què fa al Servei Català de Trànsit també reforçarà la presència dels Mossos, especialment a l’AP-7, l’A-7, i les principals vies interurbanes per accedir a Barcelona. A banda d’una gran quantitat de vehicles particulars, també es preveu l’arribada de més de 1.500 autocars a la ciutat comtal. Per aquest motiu s’activarà un dispositiu de mobilitat per tal de minimitzar possibles afectacions de trànsit a les principals carreteres i entrades a la ciutat.

El Dispositiu del SCT a les entrades de la ciutat de Barcelona s’iniciarà a les 15.00h del dijous 11 de setembre a la Diagonal, des de la B-23, i en els dos trams de la Gran Via; entrades per la C-31 sud i C-32. En tots aquests casos els vehicles es desviaran per les Rondes de Barcelona.

Per tal de dur a terme aquest dispositiu es col·locaran panells de missatgeria variables i senyalitzacions amb cons. A més, es reforçarà la presència dels Mossos d’Esquadra en els punts indicats. Pel què fa al transport públic, també es reforçarà la presència policial per tal d’evitar aglomeracions.

Protecció Civil de la Generalitat ha publicat alguns consells per als ciutadans per tal de col·laborar amb una Diada segura. Recomanen per exemple, estar a atents a les informacions de les autoritats i cossos de seguretat, dur el mòbil carregat, no accedir directament als punts adjacents a la “V”, dur la documentació, tenir un punt de trobada si es va en grup, reaccionar amb calma a les possibles emergències, i abandonar el lloc amb tranquil·litat un cop acabat l’esdeveniment.

Des de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació es demana també a la ciutadania un ús racional de la telefonia mòbil per tal d’evitar el col·lapse a la xarxa i garantir el servei en cas d’emergència. Malgrat tot es preveu un augment de la capacitat de al xarxa a les zones de màxima concentració.

Consells de Protecció Civil de la Generalitat per a gaudir de forma segura durant els actes de la Diada Nacional de Catalunya

Switch to mobile version