Autor Política
17 Setembre 2014 a 18:34

Endavant engega un cicle de debats “Per canviar-ho TOT”

Es proposen donar eines perquè la gent pugui intervenir en el moment actual

Marc Bonfill i Oriol Sánchez presentant el cicle

Marc Bonfill i Oriol Sánchez presentant el cicle // Imatge cedida

Aquest matí la gent d’Endavant Sant Cugat han presentat un cicle de xerrades que, sota el títol “Per canviar-ho TOT“, vol contribuir en el moment actual a donar eines d’anàlisi a la ciutadania. Segons l’Oriol Sánchez, en declaracions al nostre mitjà, “s’ha d’entendre com un anàlisi de les possibilitats, potencialitats i limitacions que té el procés per a la gent treballadora d’aquest país que no està representada per les actuals polítiques econòmiques i laborals

I és que com diuen la pròpia organització promotora “aquesta tardor serà molt important pels interessos i aspiracions democràtiques d’una part important dels i les catalanes que vivim als Països Catalans” i aquest cicle pretén analitzar el procés independentista a Catalunya des d’una perspectiva marxista, independentista i feminista. El cicle consta de tres xerrades i segueix el format que tant d’èxit els va comportar fa uns mesos amb el Curs d’Economia Crítica realitzat conjuntament amb el Seminari Taifa.

La primera xerrada serà demà dijous 18 de setembre a les 19:30 al Terra Dolça. En aquesta es tractarà de com el procés sobiranista de Catalunya es relaciona amb les diferents realitats que formen els Països Catalans sota administració espanyola. Per fer-ho comptaran amb el president del CIEMEN, Carles Riera, el cantautor valencià, Feliu Ventura i la política mallorquina, Irene Jaume. En acabat es farà el seguiment del referèndum escocès que es fa demà.

Cartell de la xerrada de demà dijous

Cartell de la xerrada de demà dijous // Imatge cedida

Les altres dues xerrades es convoques el divendres 17 d’octubre a les 19:30 al Casal Popular la Guitza, en la que es tractarà com històricament els i les catalanes hem utilitzat la desobediència com una eina de lluita en defensa dels nostres drets i, per analitzar el seu passat i futur, comptaran amb l’historiador Abel Caldera i el Secretari General de la CGT, Ermengol Gassiot. La darrera xerrada serà el dijous 30 d’octubre, a la mateixa hora al Terra Dolça, amb una mirada al futur. Els protagonistes seran l’economista del Seminari Taifa, Josep Manel Busqueta i la diputada de la CUP, Isabel Vallet. En aquesta xerrada es parlarà sobre quins punts son claus per abordar un futur procés constituent català que beneficiï les classes populars catalanes en detriment dels grans empresaris, polítics i banquers.

Switch to mobile version