Autor Bàsquet
22 Setembre 2014 a 14:30

El Qbasket s’estrena a Segona Catalana perdent amb un gran equip

Els de Santana no poden contrarestar els 9 triples dels visitants

 [wzslider info=”true”]

Ahir era un gran dia per la gent del Qbasket Sant Cugat, començava la participació del primer equip masculí en la nova categoria guanyada en la passada temporada, la Segona Catalana. I per iniciar la trajectòria en la nova categoria es van trobar potser amb un dels millors equips, el Basket Neus que, com dèiem en la prèvia, ha baixat en la darrera temporada de forma increïble després de guanyar 13 partits. Un equip, el del barri del Fondo de Santa Coloma, conjuntat i amb molt ofici.

El partit va ser molt igualat. El cinc inicial d’en Santana va ser Oriol González, Dardé, Bas, Martín i Capellas. Va començar el partit amb defenses individuals i un intercanvi de cistelles però de seguida es van posar per endavant els visitants amb un parcial de 9-0 fins el 5′. A partir d’aquí un nou intercanvi que portaria al 20-26 final amb 3 triples dels visitants. En el segon quart tot i els canvis defensius dels locals, amb defenses alternatives per intentar trencar el ritme d’atac visitant i l’aportació ofensiva de Bas, amb 10 punts i 2 triples, els visitants es van tornar a imposar per 6 punts, pel tir exterior, 5 triples – Santín va fer 3 triples en aquest quart – i perquè va saber tenir paciència en els seus atacs esperant fins el darrer moment per acabar l’atac, el que es diu passi extra.

Al tornar del descans els homes de Santana no podien apropar-se als de Fernández, que demostraven ofici i consistència en defensa i atac. El Basket Neus és un equip molt conjuntat i es notava en els seus moviments d’atac que eren llargs cercant sempre la millor opció. Així que en aquest quart la diferència no va poder baixar dels 6 punts tot i el bon partit dels locals. El darrer quart el Qbasket havia d’arriscar i així ho va fer i aquest fet pot sortir bé o no. El resultat és que quan hi ha faltes l’equip contrari pot fallar-les o no però els visitants ahir no estaven per fer concessions i van aprofitar 20 de 23 tirs lliures en tot el partit, 5 de 7 en aquest quart. Els locals no van estar gens encertats en els atacs i, en canvi, al Basket Neus, Azor i Gutiérrez, fins aleshores amb poc protagonisme es van destapar i van fer 5 i 9 punts respectivament fins els 22 punts d’aquest període. Massa punts de diferència pel que havia estat el partit. Al final 70 – 87 i sabor agredolç per començar aquest nou trajecte a Segona Catalana. La propera setmana partit al camp del UE Claret que aquesta jornada ha guanyat a Mollet 33-45.

En declaracions al Sant Cugat Informa Ernest Santana a la pregunta si és millor perdre el primer partit ens deia que “hem començat malament a nivell de resultat però la química ha estat positiva i l’equip està molt conjuntat, no vull ser victimista però el resultat no reflexa el treball de tot el partit, penso que hem donat una imatge molt positiva“. I és que els locals van posar en pràctica diferents tipus de recursos defensius com la zona press, la 3-2, la 2-1-2, li preguntem per aquest fet “és una avantatja treballar amb un equip tant jove, hem intentat trencar el ritme del partit a través de les zones, canviant en els blocs però ens han castigat en el darrer moment i fa mal, perquè el treball defensiu ha estat bo. Recollirem els fruits d’aquí poc perquè portem un mes treballant i falta acoblar-nos a nivell tàctic ofensiu“.

El  Sots 21 Preferent del Qbasket guanya al SFERIC

En aquesta tarda boja de bàsquet el Sots 21 Preferent s’estrenava també en aquesta nova categoria i ho feia davant un clàssic com l’SFERIC de Terrassa. Un partit vibrant, molt físic amb bons tocs de qualitat. El resultat final positiu pels locals: 62-53. La propera jornada visiten la pista del UE Claret, com el primer equip.

Switch to mobile version