Autor Hockey patins
13 Setembre 2014 a 14:30

El PHC Sant Cugat, el més gran de l’estat

La VIII Copa Monestir de l’emporten els convidats

 [wzslider info=”true”]

El Patí Hoquei Sant Cugat va fer ahir la seva posada de llarg davant la parròquia, unes 200 persones van assistir a l’acte al PAV 2 de la Rambla del Celler, amb la presentació dels 25 equips de l’entitat i els nanos de l’escola. I si aquest fet no era suficient li va afegir el que hi ha és un torneig esperat a la nostra ciutat, la Copa Monestir, que aquest any ha fet 8 anys i que cada cop fan més difícil superar el nivell de l’any anterior.

En l’edició d’enguany els equips convidats per enfrontar-se als primers equips de l’entitat eren una selecció de les millors jugadores catalanes sota el nom de Reno Ok Lliga entre les que hi havia jugadores del Voltregà, Manlleu, Igualada, Mataró, etc. Pel que fa al primer equip masculí, el contrincant era tot un Club Patí Vic, el 3er de la passada Ok Lliga i que aquest any participarà a la Lliga Europea, ho explicàvem en la prèvia.

Els dos partits van ser desiguals però lluitats pels equips locals. En el partit de les noies, es va imposar la selecció entrenada per l’Albert Bou per 2-5. En la primera part, el partit va ser força igualat, amb algunes ocasions en ambdues porteries però amb força imprecisions després que la jugadora del Manlleu, Laia Castro, avancés el combinat 0-1. Així s’arribava al descans. A la segona part, en la que van poder fer proves els dos entrenadors i també vam poder veure en acció la “retornada” Tamburini, única novetat de les de Pep Mateo per aquesta temporada, el joc va ser més vistós.

Borràs, del Bigues marcava el 2on gol del combinat Reno Ok Lliga i 2′ després la local Soldevila retallava distàncies. Al min 14, Baldrís, del Igualada posava l’1-4 i Nadal, del Voltregà, l’1-5 5′ després. I quan faltaven 2 minuts pel final, la jugadora del sènior B, Monlleó va marcar el segon del PHC Sant Cugat i encara va quedar temps perquè Castellví del Mataró arrodonís el marcador que va finalitzar amb el marcador anunciat.

El Club Patí Vic, molt superior al PHC Sant Cugat

El segon partit s’anunciava difícil pels de Lluís Galbas. El Club Patí Vic comencen la propera setmana la competició oficial i porten més d’un mes d’entrenaments a diferència del PH Sant Cugat que només fa 12 dies que entrenen – la competició la comencen el 18 d’octubre -. I es va notar, anaven amb una “marxa” diferent i la categoria es nota evidentment. Els de Pujalte no venien a passar l’estona i, tot i fer proves i canvis, van jugar seriosament. Els locals van posar-hi ganes, cor, però els va costar durant tot el partit trenar jugades, tot i tenir algunes ocasions, sobretot a la primera part. Rodríguez, Bancells, Font, Torres i Presas van ser els encarregats de marcar a la primera pels d’Osona, amb alguns gols de bella factura, per acabar 0-5. A la segona, el partit va ser menys intens i controlat pels visitants, el que va permetre córrer més als de Galbas, però el saber fer dels de Vic es va imposar. Roca i Rodríguez van marcar pel Patí Vic i Yepes va fer el gol de l’honor local de falta directa, deixant el marcador final en 1-7.

La presentació dels equips del club

Amb la presència de familiars i amics i amigues dels jugadors i jugadores de tots els equips del club es van anar presentant tots els equips amb els i les tècnics, delegats, i personal sanitari. Fins a 26 equips inscriurà el club aquest any, més de 200 fitxes, el que el porta a ser, segons el seu president Keko Marzàel club més gran de Catalunya i de l’Estat“, en número d’equips i jugadors. A l’acte de presentació va assistir el regidor d’esports Xavier Tizón que va agrair en nom de la ciutat “l’esforç del club pel treball a la base i que aquest fet es tradueixi en arribar tant amunt en els primers equips com passa en altre clubs de la ciutat“. En aquest acte es va fer un senzill però emotiu homenatge a l’expresident de l’entitat Miquel Soler, a l’extresorera Magda Quintans, a l’antic auxiliar del primer equip Guzmán Polo i a la jugadora del primer equip Maria Rosa Tamburini.

Entrevista amb Keko Marzà

Hem pogut parlar amb el president del club, Keko Marzà. Pletòric pel que estava vivint ahir a la tarda i el que espera durant el cap de setmana i durant aquesta temporada ens ha expressat que “és un orgull realment un club que es un club formador, que vol que els nanos creixin i acabin competint en la màxima categoria comptant amb la base, som el club més gran“, quan li hem preguntat pels objectius esportius d’aquesta temporada, ens ha comentat que “tenint en compte que la gent ve de la base els primers equips l’objectiu és mantenir i competir al màxim nivell fins el final. Que ens ho puguem passar bé veient hoquei i els nanos els tinguin com a referència. Al primer equip masculí el Brandon i el Pablo no tornen fins el Nadal però els hem suplert amb nois de la base però costarà suplir-los“. Li recordem que des del principi publiquem el calendari i resultats dels equips de la base del club i alguna vegada fins i tot alguna crònica i volem saber si aquesta temporada hi ha algun equip amb el que tenen alguna esperança especial “No partim amb aquesta premissa de guanyar algun títol sinó que creixin amb aquest esport que és molt tècnic i complicat i amb els valors de l’esport i que es facin com a jugadors poc a poc que és el més important, sí que hi ha equips que són forts però no tenim com a principal objectiu d’anar a guanyar sinó de competir a tope i que s’ho passin bé fins al final“. Pel que fa al Torneig Ciutat de Sant Cugat que es celebra fins demà diumenge destaca que “per suposat vull agrair a pares i mares que ajuden l’esforç per a organitzar aquest, ho fem amb molta il·lusió des de fa ja 23 anys i la Copa Monestir fa 8 anys però té un prestigi important al poble i la gent ja l’espera i tant de bo el seguim mantenint amb aquest nivell“.

(Teniu un reportatge fotogràfic més complet a la nostra plana de Facebook)

Switch to mobile version