Autor Entitats
16 Setembre 2014 a 16:00

El parc mòbil dels Mossos d’Esquadra serà renovat

S’incorporaran prop de 2.000 vehicles

Presentació del projecte de renovació del parc mòbil del cos de Mossos d’Esquadra

Presentació del projecte de renovació del parc mòbil del cos de Mossos d’Esquadra // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va presentar ahir el projecte de renovació del parc mòbil de la Direcció General de la Policia i del cos de Mossos d’Esquadra, el que suposarà una renovació de prop de 2.000 vehicles nou l’any vinent.

Espadaler destacava que “en moments d’estretor econòmica el Departament d’Interior amb aquesta adquisició de vehicles aposta per la seguretat de les persones i la millora de les condicions de treball dels Mossos d’Esquadra”. El conseller afirmava també que “a la tardor de l’any que ve haurem pogut substituir 7 de cada 10 vehicles dels Mossos d’Esquadra”.

La renovació es portarà a terme en tres fases i està previst que la primera conclogui aquest mes de setembre amb la recepció de 843 vehicles destinats a tot el territori català, amb un pressupost de 37 milions d’euros. D’aquests més de 800 vehicles, 123 van arribar el passat mes de març i poden distingir-se diferents models:

  • 25 unitats de vehicles tipus tot terreny, de tracció 4X4 i d’una cilindrada de 2.500cc. (Nissan Pathfinder)
  • 51 unitats de vehicles tipus tot terreny, de tracció 4×4 i d’una cilindrada de 1.900 cc. (Suzuki Grand Vitara)
  • 47 unitats de vehicles tipus tot camí, de tracció 4X2 i d’una cilindrada de 1.600 cc. (Nissan Qashqai)

Aquests vehicles suposaran una millora respecte els anteriors ja que s’incrementa el nombre de vehicles amb tracció integral a les quatre rodes i marxa reductora destinats a cobrir les necessitats d’aquelles localitats i territoris que presenten major complexitat orogràfica i climatològica.

La resta de la primera fase, conformada per 720 vehicles, finalitzarà aquest mes amb la incorporació de 55 vehicles turisme i 166 furgonetes, 77 de les quals seran destinades a ordre públic que cobriran les necessitats de creixement d’aquestes unitats.

Quant a la distribució d’aquests vehicles per regions policials, 115 estan destinats a les Unitats Centrals, 54 a la Regió Policial Central, 101 a la Regió Policial de Tarragona, 85 a la Regió Policial de Girona, 26 a la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, 117 a la Regió Policial Metropolitana Nord, 83 a la Regió Policial Metropolitana Sud, 64 a la Regió Policial de Ponent, 35 a la Regió Policial del Pirineu Occidental i 40 a la Regió Policial de les Terres de l’Ebre.

Les altres dues fases d’aquesta actualització suposaran, un cop finalitzades, una renovació de prop de 2.000 vehicles. La segona fase, ja en marxa, comportarà l’entrega de 394 vehicles al març de 2015 i finalment està prevista també la incorporació de prop de 800 vehicles més a finals del pròxim any.

Un cop finalitzada l’actualització, s’haurà arribat a la renovació del 71,42% del parc mòbil de la Direcció General de la Policia i s’haurà passat de l’antiguitat mitjana de 4,5 anys dels vehicles a menys d’un any. Segons Espadaler “el Departament d’Interior amb aquesta renovació de vehicles, dins d’un context d’estretor econòmica, aposta per la seguretat de les persones i la millora de les condicions de treball dels Mossos d’Esquadra.

Switch to mobile version