Autor Cultura
9 Setembre 2014 a 17:30

El Festival de Poesia de Sant Cugat esdevé Nacional

La 14ena edició està dedicada a Joan Vinyoli

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes a la presentació del 'Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat'

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes a la presentació del ‘Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat’ // Jordi Pascual

El Festival de Poesia de Sant Cugat arribarà aquest any a la seva catorzena edició amb l’incentiu d’haver estat declarat nacional. És per això que la presentació del reanomenat Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat s’ha realitzat el matí del 9 de setembre, a falta de més d’un mes per a la inauguració d’aquest, davant la Catedral de Barcelona en el marc de la Setmana del Llibre en Català.

Aquesta nova edició del festival està organitzada conjuntament per l’Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes i es dedica al poeta Joan Vinyoli. Per aquest motiu entre el 19 i 26 d’octubre, dates oficials del festival, però també alguns dies abans i després, Sant Cugat s’omplirà d’actes poètics destinats a conèixer millor la figura d’aquest poeta. A més, hi hauran altres esdeveniments no necessàriament lligats a Vinyoli amb la participació de poetes i experts de tots els Països Catalans.

Tal com explica Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, es tracta “d’apropar-nos al poema sense por” a través d’activitats amb especialistes que ajuden a comprendre millor el significat del text. A més, assegura que “tota la ciutat quedarà impregnada dels poemes de Vinyoli”.

Mercè Conesa, alcaldessa de la ciutat, ha reivindicat que Sant Cugat és un municipi que “vol poesia i gaudeix de la poesia”. “Ho presentem a la Catedral de Barcelona, capital de Catalunya, per animar-vos a acudir a Sant Cugat tot l’any i especialment del 19 al 26 d’octubre”. Conesa ha aprofitat la presentació per reivindicar els encants de la ciutat, agrair la feina de la Institució de les Lletres Catalanes i de la Generalitat. També ha recordat el paper important que juga el Teatre Auditori durant el festival i la resta de l’any.

Un tast del festival

Vares venir on jo dormia / i em vas despertar, / i em vas convidar a tenir set, / una gran set per a la qual / et vas fer copa on jo la pogués beure”. Aquests han estat els versos de Joan Vinyoli seleccionats pel programa inacabat però amb les activitats tancades del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat.

Les activitats de la trobada es distribueixen per diferents espais com l’Arxiu Nacional de Catalunya, el Celler de Llibres, Òmnium, el Teatre Auditori així com llibreries i biblioteques de tota la ciutat. Al programa s’hi recullen recitals, conferències, concerts i exposicions. La majoria d’activitats són gratuïtes tot i que hi ha algunes l’assistència a les quals té un cost de 10€.

Switch to mobile version