Autor Política
10 Setembre 2014 a 16:00

Dues formes diferents de viure la Diada Nacional però amb el mateix objectiu

ERC i Procés Constituent criden a la mobilització demà dia 11S

Cartell convocatòria Procés Constituent

Cartell convocatòria Procés Constituent // Imatge cedida

Dues organitzacions polítiques, sense representació al ple de l’ajuntament, amb trajectòries i història ben diferents, criden a mobilitzar-se a la ciutadania per celebrar els actes reivindicatius de la Diada Nacional de Catalunya. Les dues es trobaran a Sant Cugat en els mateixos actes en diverses ocasions. Aquesta tarda, com a membres del “Pacte pel dret a decidir” de la nostra ciutat, ambdues convoquen a assistir a l’acte que Súmate, “Construir la Catalunya del Futur“, organitza a partir de 3/4 de 8 de la tarda a la Plaça Octavià amb les intervencions del seu president Eduardo Reyes, l’ex-eurodiputat d’ICV Raül Romeva, Arcadi Oliveres, un dels impulsors del Procés Constituent i Fernando Coromines, economista madrileny i membre d’aquesta entitat que acabarà amb un final de festa amb la rumba catalana de Peret Reyes.

També confluiran en les ofrenes de demà i en l’acte institucional a la Plaça Barcelona a les 11 del matí. Però vet aquí que per la tarda la gent del Procés Constituent convoca a la gent a participar a la V unitària en un tram especial, el que envolta el Deutsche Bank i l’Obelisc del cap de munt del Passeig de Gràcia a les 3 de la tarda. El motiu de concentrar-se justament en aquest indret és perquè volen denunciar la incidència de la banca en la situació que s’està vivint actualment i “volen deixar clar que defensen la sobirania de Catalunya però també per insistir que les polítiques de la Troika ens deixen en la més profunda misèria com a poble“. Pel que fa a l’obelisc o “el llapis”, com se’l coneix vulgarment, perquè segons ells representa “el rebuig a l’abús del poder, la corrupció i el frau fiscal que tenim i patim també, avui, a Catalunya. L’obelisc fou primer un monument a la victòria feixista, després es reconvertí en un monument a Juan Carlos I i avui és una relíquia d’un passat que ens impedeix mirar cap al futur“.

Pel que fa a ERC, la crida de l’organització és a una assistència massiva a la “gran V” que l’ANC i Òmnium estan organitzant a Barcelona, a la que hores d’ara ja s’han inscrit més de mig milió de persones. Des de Sant Cugat les persones que s’han apuntat als autocars facilitats per l’organització sortiran del Pla del Vinyet a 2/4 de 2 cap el Tram 23, que és el lloc on majoritàriament serà la gent de la nostra ciutat. Des del Sant Cugat Informa en farem seguiment especial. ERC fa una darrera crida a sumar-se a la campanya “Ara és l’hora” perquè tenen el convenciment que “una participació massiva de la ciutadania en una nova jornada històrica, reivindicativa i cívica suposarà un pas molt important per a consolidar i assegurar la celebració de la consulta del 9N. Ara totes i tots hem de mantenir la posició i la fortalesa en la convicció que res pot batre la democràcia“.

Switch to mobile version