Autor Cinema, teatre i televisió
16 Setembre 2014 a 18:00

Crítica cinematogràfica: La gran boda

Casament ple d’altercats, secrets i mentires

La gran boda

La gran boda

COMÈDIA ROMÀNTICA. EE.UU. Estrena: 2013. Dirigida i escrita per: Justin Zackham. Repartiment: Robert De Niro, Katherine Heigl, Diane Keaton, Susan Sarandon, Amanda Seyfried, Robin Williams, Ben Barnes, Topher Grace, Ana Ayora, Christine Ebersole, David Rasche. Duració: 90 min.

Alejandro, el fill adoptiu dels Griffin, es casa amb la seva novia d’institut. Amb motiu del casament la seva mare adoptiva torna a casa després d’haver-se divorciat quan va ser enganyada pel seu marit i la seva millor amiga. A més, Alejandro decideix portar la seva mare biològica, que viu al Brasil, perquè estigui present a l’esdeveniment, però degut a les seves creences religioses demana als seus pares adoptius que fingeixin no estar divorciats. Un casament ple d’altercats, secrets i mentires.

El tema dels casaments comença a estar bastant trillat al cinema, sobretot al cinema de Hollywood. Així doncs, la proposta que ens presenta Justin Zackham no sembla gaire innovadora, no obstant, el film, destaca en certs aspectes com ara, el guió i les interpretacions.

El guió, punt fort de Justin Zackham (Ahora o nunca), ens presenta una família, aparentment normal, on cada membre amaga algun secret que al llarg del film s’anirà descobrint, creant situacions còmiques. Els diàlegs mostren la destresa i l’enginy que té Zackham, es nota que es mou en un camp fàcil i conegut per a la major part de la gent, el que fa que sigui més senzill aconseguir que l’espectador es senti a gust i s’entretingui veient el film.

L’altre punt fort del film, el qual el salva en la major part d’ocasions, és el gran elenc que hi treballa: quatre veterans oscaritzats (Williams, De Niro, Sarandon i Keaton) juntament amb novells del cinema però coneguts per papers a films del mateix gènere (Heigl, Barnes i Seyfried), una combinació on és nota la compenetració entre ambdues generacions. El film ens mostra un Robert De Niro fora del paper seriós i elegant pel qual se’l reconeix, però es defensa a la perfecció amb el personatge de Don, un home desenfrenat que viu la vida sense preocupar-se pels que l’envolten, fins que veu com les seves accions afecten als que estima. D’altre banda, tenim a una Diane Keaton seriosa, elegant, … seguint la línia de Cuando menos te lo esperes. Sarandon interpreta a Bebe, possiblement el personatge que més cares mostra al llarg del film, el qual li va a la perfecció degut a la versatilitat de personatges diferents que ha interpretat al llarg de la seva carrera. En relació als actors més novells podem destacar la interpretació de Ben Barnes, qui mostra les seves dots interpretatives encara que a vegades de forma sobreactuada. En canvi, Katherine Heigl, realitza una interpretació realment fluixa, es passa tot el film seriosa i sense canvis d’expressivitat, el qual desconcerta a l’espectador, al no saber si el personatge és realment així o és l’actriu.

Al llarg del film es manté una estètica de casament. En un principi, a les escenes pre-casament, els personatges es mostren elegants i educats, majoritàriament; però quan arriba el moment del casament les coses canvien. És en aquest moment quan es mostra l’element diferenciador d’aquest film: el canvi de papers entre joves i adults. A les comèdies romàntiques, normalment, són els joves els que destrossen els moments familiars i els que amaguen més secrets; en canvi, a La gran boda, els papers s’intercanvien, i són els adults els menys responsables i els que amaguen més secrets. Aquest contrast no només es veu en el caràcter i el comportament dels diferents personatges, sinó també amb la seva forma de vestir, degut a que els adults vesteixen de forma més informal i els joves més arreglats.

El general el film engloba un seguit de situacions còmiques que aconsegueixen que l’espectador no deixi de riure durant tot el film. El film és recomanable si el que es desitja és passar una estona entretinguda, riure i desconnectar, i més si el que es vol és passar una agradable estona en família.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version