Autor Política
30 Setembre 2014 a 16:45

Concentració davant l’Ajuntament contra la resposta del TC

L’alcaldessa presidirà la concentració

 [wzslider]

En una resposta històricament ràpida del Tribunal Constitucional, aquest òrgan va suspendre de forma cautelar, 48 hores després de la signatura del decret de convocatòria signat pel President Mas, l’aplicació de la Llei de Consultes popular no referendàries i el decret de convocatòria de la consulta del 9N, ahir a la tarda per unanimitat.

Davant aquest fet, que no exhaureix la via legal defensada majoritàriament al Parlament i emparada en l’actual estructura jurídica catalana, diverses entitats i partits han convocat una concentració aquesta tarda davant els ajuntaments de tota Catalunya perquè qui hi vagi demostri el seu posicionament contrari a la situació creada pel TC que dificulta la campanya que ahir mateix va començar per aquesta consulta. Els ajuntaments en aquest procés estan agafant un protagonisme destacat.

Aquesta tarda, a la crida feta des d’ahir per entitats i partits s’hi ha afegit ja el govern local, encapçalat per l’alcaldessa Mercè Conesa i els representants locals del Pacte pel Dret a Decidir. En la concentració d’aquesta tarda els responsables d’Òmnium, Rosa Caballé i Manel Porta, coordinador de l’ANC, faran la lectura d’un manifest. També hi haurà intervencions per part de Raül Romeva, coordinador del Pacte pel Dret a Decidir de Sant Cugat i de Víctor Alexandre. Està previst que l’alcaldessa clogui l’acte.

De fet, des les entitats socials més representatives del procés nacional, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, que a més de demanar “més democràcia com a resposta”, criden a seguir endavant amb el procés cap el 9N a través de la seva pròpia campanya a favor de la Independència amb el lema “Ara és l’hora“. En el manifest publicat ahir per les esmentades entitats posen de manifest “la total dependència del poder executiu i el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques“, pel que fa al TC i afirmen que “avui queda clar que no ens trobem davant un problema jurídic sinó d’un conflicte polític”.

D’altra banda, l’Esquerra Independentista també convoca “per deixar ben clar que volem votar…i votarem“. ERC també convoca, reafirmant-se en el fet que els catalans votaran el 9N, per “iniciar de forma alegre, massiva i alhora decidida la campanya més important de la nostra història: la campanya perquè el proper 9N guanyi el Sí a la independència“. El Procés Constituent també s’afegeix a la convocatòria “exigint a les institucions catalanes que mantinguin tots els preparatius de la consulta per tal que aquesta es pugui realitzar el 9N“. Des de les JNC també es sumen a la convocatòria per començar “oficialment la campanya pel sí“. De ben segur que durant el dia d’avui més forces i entitats s’hi aniran sumant. Des de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), també han fet una crida amb la campanya “Volem polítics valents“. La notícia però és que a les 7 de la tarda hi ha convocada la concentració davant de l’Ajuntament.

Switch to mobile version