Autor Societat
28 Setembre 2014 a 15:00

Caminar i anar amb bicicleta o transport públic és bo per a la salut

Els resultats dels estudis científics ho corroboren

Estació de Bicing // Imatge de Wikimedia Commons

Estació de Bicing // Imatge de Wikimedia Commons

Cada any es podrien evitar 127 casos de diabetis, 45 malalties cardiovasculars i 30 relacionades amb la demència si s’aconseguís suprimir un 40% dels viatges que es fan en cotxe d’uns sis quilòmetres per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta és la conclusió a la qual va arribar un estudi fet pel Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) de la Generalitat de Catalunya. Els resultats del treball demostren que la reducció dels viatges amb cotxe pot produir beneficis en la salut.

Les dades de la investigació del CREAL coincideixen amb les que va publicar aquest mes el Centre per a la Recerca en Dieta i Activitat (CEDAR) de la Universitat EastAnglia, del Regne Unit. Les conclusions d’aquest segon estudi indiquen que les persones que van a la feina caminant o amb bicicleta obtenen més benestar mental que les que s’hi desplacen amb cotxe. Aquesta investigació té un valor especial per la gran mostra que han utilitzat per fer-lo: més de 18.000 alemanys d’entre 18 i 65 anys han participat a l’estudi. De fet, el mateix document assegura que deixar el cotxe aparcat redueix el risc de mortalitat en un 27%.

La Generalitat va fer públiques les dades conjuntament aquesta setmana no pas per casualitat. Precisament aquests dies se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que busca conscienciar els ciutadans de les virtuts econòmiques, saludables i medi ambientals d’utilitzar transports alternatius al cotxe per moure’s en el dia a dia.

Switch to mobile version