Autor Societat
12 Setembre 2014 a 16:30

Avui es llegirà el pregó de la Festa Major de Valldoreix

La festivitat se celebra oficialment des d’ahir

Cartell de la Festa Major de Valldoreix 2014

Cartell de la Festa Major de Valldoreix 2014 // Imatge del lloc web valldoreix.cat

Valldoreix viu la seva Festa Major oficialment des d’ahir. L’EMD va aprofitar la coincidència amb l’11 de setembre per introduir la celebració oficial de la diada a dins del programa de la festivitat. A més, tot i que l’inici era ahir, des del 6 de setembre es realitzen activitats que ja venien contemplades al programa de la Festa Major de Valldoreix com un campionat de petanca o un intercanvi de llibres, entre moltes altres activitats.

Aquesta nit, a 2/4 de 10, M. Clara Caso, directora de L’Escola Ferran i Clua, serà l’encarregada de llegir el pregó que dóna inici simbòlic a la celebració. La lectura serà a la plaça del Casal de Cultura i hi acudirà l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. Abans de la trobada, però, hi ha altres activitats previstes com l‘exposició dels cartells presentats al concurs de cartells de La Festa Major o manualitats a la biblioteca amb la temàtica 50 anys de Quino i Mafalda. Després del pregó hi haurà Havaneres amb l’Empordanet i el ball de la Festa Major.

La Festa Major s’allargarà durant tot el cap de setmana i fins el dia 16 de forma oficial, tot i que, de nou, hi ha previstes activitats més enllà d’aquesta data. El matí de dissabte serà especialment esportiu amb tornejos de vòlei, futbol 7, tennis, bàsquet i l’esport d’entitats al carrer. També hi haurà tir amb arc així com activitats no esportives ja sigui la Fira d’antiguitats o la Fira 1714 amb la commemoració dels fets d’aquell any emmarcat dins del Tricentenari. Hi ha altres acvitats culturals previstes per a dissabte com un concert de gospel o representacions teatral de Teatre Espiral així com una Festa Jove per tancar la jornada.

Diumenge continuaran els tornejos iniciats el dia anteriors. A més hi haurà la cursa popular, el Mercat de la Fira 1714 i una trobada castellera. Tornarà a haver activitats infantils com taller de bombolles i manualitats a més d’un concert de joves talents. Dilluns i dimarts, els darrers dies de la Festa Major, hi haurà solament una activitat cada dia. Dilluns, conferència sobre el 1714 a càrrec de Juanjo Cortés i J. Berenguer. Dimarts, la Missa Major amb acompanyament de la Coral l’harmonia de Valldoreix.

Aquest article sols recull algunes de les activitats del programa de la Festa Major de Valldoreix. A aquest, disponible al lloc web de l’EMD, hi apareixen totes les activitats amb l’especificació d’hores i llocs on es realitzaran.

Switch to mobile version