Autor Economia
26 Setembre 2014 a 18:08

Aquest dissabte torna el Mercat de Pagès

L’organitzen des de l’Ateneu

Foto: Xavier Boix

Foto: Xavier Boix

Si us agrada menjar de manera saludable i a bon preu no us perdeu el Mercat de Pagès, a la Plaça de Sant Pere. El Mercat de Pagès proposa un consum responsable evitant els envasos i la despesa de combustible dels transports llargs ja que els productors són locals i ofereixen productes de temporada. L’horari és de 9 del matí a 2 del migdia.

Hi podeu trobar verdura i fruita de producció ecològica, pa d’espelta, blat i kamut – varietats antigues de farina, més digestives, tolerables i nutritives -, embotits fets amb carn de procedència ecològica, formatge de cabra, vi de producció artesanal, mel, ametlles, oli d’oliva verge de primera premsada en fred, planter hortícola i medicinal ecològic, llavors ecològiques, substrat i humus ecològic i llibres relacionats amb l’agricultura ecològica i biodinàmica.

És recomanable un mercat com aquest perquè hi trobeu productes frescos i de temporada, amb preus justos i equilibrats, coneixent de primera mà els productors i, per tant, les característiques del producte. D’aquesta forma recolzeu la producció local, beneficiant no només l’economia del país sinó també el medi ambient. Comprar al mercat de pagès és fer un consum responsable, perquè es recolza la petita producció, s’evita l’ús innecessari d’envasos i es recuperen les tradicions – recordant els nostres avis recuperant el cabàs – i, a més, ho podem compartir amb la família, aprenent les diferents tipologies de productes.

Switch to mobile version