Autor Cultura
8 Setembre 2014 a 17:30

Actuació de 7 dels Gausacs a Rubí

Per la Diada de Sant Roc

La torre de 7 dels Gausacs a Rubí // Foto: Marta Casas

La torre de 7 dels Gausacs a Rubí // Foto: Marta Casas

Els Gausacs van participar, ahir diumenge, en la Diada castellera de la Festa Major de Sant Roc, la Festa Major petita de la ciutat de Rubí. Els de Sant Cugat van compartir plaça, a més dels amfitrions, els Castellers de Rubí, amb els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de la Vila de Gràcia. Els Gausacs actuaven en darrera posició de cada ronda.

En la primera ronda, els Castellers de Rubí van realitzar un 3 de 6, els de la Sagrada Família un 3 de 7, que va quedar en intent perquè l’enxaneta no va arribar a col·locar-se sobre l’acotxador, però que després van descarregar en la ronda de repetició. Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia van realitzar un 3 de 8, i els Gausacs van tirar un 5 de 7.

En la segona ronda, els locals van construir un 3 de 6 amb l’agulla, els de la Sagrada Família un 4 de 7, els de la Vila de Gràcia una torre de 8, el castell de més dificultat que es va poder veure, i els de Sant Cugat van fer una torre de 7.

Per a la darrera ronda, els Castellers de Rubí van desmuntar el peu del 4 de 6, que després van descarregar en la ronda de repetició, mentre que els de la Sagrada Família van realitzar un 4 de 6 amb l’agulla, els Castellers de la Vila de Gràcia un 4 de 8 i els Gausacs un 4 de 7.

En la ronda de pilars, els Castellers de la Vila de Gràcia van realitzar, en solitari, un pilar de 6, i després ells mateixos i els de Sant Cugat van fer un pilar de 5, mentre que els Castellers de la Sagrada Família feien dos pilars de 4. Van tancar els Castellers de Rubí amb un vano de pilars.

Així, els Gausacs efectuen una actuació de 7, i esperen aviat tornar a tirar la torre de 8, un repte que veuen proper, donat que per la seva Festa Major ja tenien bones sensacions. Els Gausacs són els setzens classificats en el rànquing per al Concurs de Castells de Tarragona, i actuaran en la segona jornada, el 4 d’octubre. Es pot esperar, doncs, que intentin la torre de 8, que no han carregat al llarg d’aquesta temporada, en el Concurs.

Switch to mobile version