Autor Política
24 Setembre 2014 a 16:30

24 hores d’acampada de la PAH a Sant Cugat

El cas d’una ciutadana de Sant Cugat és el més estancat

Acampada PAH Carrer Villà Sant Cugat

Acampada PAH Carrer Villà Sant Cugat // Foto: Xavier Boix

Aquest migdia s’han complert 24 hores des que el grup d’activistes de la PAH de Rubí, acompanyats d’alguns ciutadans i ciutadanes d’altres PAH de la comarca i del Barcelonès i també de Sant Cugat, comencessin l’acció de protesta davant de l’oficina que Catalunya Caixa té al Carrer Villà de la nostra ciutat. Han passat tota la nit en 5 tendes de campanya sense cap tipus d’incident i aquest matí a primera hora la policia local els ha demanat si podien retirar algunes d’aquestes tendes “perquè feien mal efecte a ulls de la gent del carrer“, ens ha comentat una de les activistes, la interlocutora amb l’entitat financera Luz Adriana Agudelo.

Avui hem pogut recollir més informació del grup de la PAH de Rubí de la que vàrem recollir ahir a la nit i que hem publicat aquest matí. A més de realitzar l’acció reivindicativa a Sant Cugat perquè estratègicament tingui més repercussió pública també ens han explicat alguns casos concrets que afecten a persones en particular que tenen expedients amb Catalunya Caixa.

Concretament són 20 els casos que representa la PAH Rubí davant de Catalunya Caixa, dels que un és d’una ciutadana de Sant Cugat. La Maribel ens explica que “és el cas més estancat, es tracta d’una mare soltera, sense feina a la que no li volen donar la dació en pagament sinó que li ofereixen un refinançament que òbviament no pot assumir“. Li preguntem per si ha posat el cas en coneixement dels serveis locals d’habitatge i ens responen que “allà perden el temps, eternitzen el tema i no s’ho poden permetre, per això venen a nosaltres“. També ens explica un altre cas d’una altra família de Sant Cugat, en aquest cas es tracta d’una hipoteca que s’està pagant sense cap problema però que s’han adonat que “Catalunya Caixa l’ha venut a un banc voltor, Blackstone“.

Acampada PAH Rubí a Sant Cugat

Acampada PAH Rubí a Sant Cugat // Foto: Xavier Boix

Hi ha altres casos també sensibles per les seves condicions d’exclusió social. Luz Adriana Agudelo ens explica el d’una família de Rubí “amb 6 fills que va patir una estafa d’un conegut al que van avalar per un préstec del Banc Popular i van titularitzar el deute. Catalunya Caixa no els vol fer la dació en pagament i a més, tot i que la dona té feina, el marit no i quan era autònom també va patir un embargament de la seva empresa“. O el d’una parella amb un dels dos a l’atur, amb 2 fills, un d’ells amb una discapacitació  als que també se’ls nega la dació en pagament o, per finalitzar ela exemples, una pensionista amb 630€ de paga mensual, a la que després d’embargar perquè va avalar a un conegut per un préstec tampoc volen donar-li la dació en pagament.

Drames familiars que la gent de la PAH posen al descobert en la seva acció al carrer perquè la ciutadania conegui i no es quedin silenciats, com tampoc s’hi quedin la manca de sensibilitat d’una entitat financera que ha estat rescatada amb els diners de les administracions públiques, fins a 13.000 milions d’euros, per tant, amb els diners de tothom. Segons la PAH seguiran l’acampada indefinidament fins que Catalunya Caixa no faci algun moviment per solucionar tots aquests casos.

Switch to mobile version