Autor Societat
20 Agost 2014 a 9:00

Últim mes per optar als arranjaments d’habitatges de Les Planes

L’Ajuntament estudia traslladar la prova a la resta de barris

Sessió del Consell de barri de Les Planes

Imatge d’arxiu. Sessió del consell de barri. Foto cedida

Fins al 15 de setembre es pot optar als arranjaments dels habitatges de Les Planes, una prova pilot que consistirà en fer petites reformes i reparacions als domicilis per tal de contribuir a la millora de les condicions dels habitatges, i també combatre la pobresa energètica. Les intervencions consistiran en reparar les façanes, aïllar tèrmicament el sostre dels edificis i segellar les portes. El finançament es durà a terme a través del Pla de Barris, contractant un equip de tres manobres i un arquitecte, mitjançant els plans de treball del SOG i d’ocupació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, respectivament. També col·labora en el finançament l’Ajuntament amb els ingressos de la venda d’energia produïda per les plaques fotovoltaiques municipals (20.000 euros).

Les persones beneficiàries del programa hauran d’acreditar la seva situació econòmica i, si s’escau, sociosanitària, com ara una resolució de dependència o el certificat de discapacitat. Les instàncies es poden presentar fins el proper 15 de setembre. Els habitatges beneficiaris poden ser de propietat o de lloguer, i no poden superar els 300.000 euros de valor cadastral. Hauran de presentar un estat de conservació suficient per tal de garantir que no poden ser objecte de declaració d’estat de ruïna, i el cost total de les actuacions en un mateix domicili no podrà ser superior als 3000 euros.

L’Ajuntament de Sant Cugat està estudiant la possibilitat d’estendre aquesta prova pilot a la resta de barris, amb el finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Switch to mobile version