Autor Societat
5 Agost 2014 a 14:00

Protecció Civil posa en Prealerta el pla INUNCAT

Es preveuen tempestes intenses a partir del migdia

Protecció Civil

Foto: Paquita Vallbéps

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, donada la previsió de noves tempestes que ha fet el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir del migdia d’avui, especialment al Pirineu, Pre-pirineu, comarques de Girona i Catalunya Central.

Segons aquestes previsions meteorològiques, es preveu que se superi el llindar per intensitat de pluja de 20l/m2 en 30 minuts, especialment a les comarques de la Garrotxa, la Selva i el Ripollès (Girona) i Osona (Catalunya Central); a més de les que es poden donar, tot i no superar aquest llindar, de manera intensa a la resta de comarques de Girona i Catalunya central, i també a les interiors de Tarragona i de Barcelona. Es preveuen xàfecs que podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estiguin nets de fulles o materials que impedeixin un desguàs correcte, i comprovar que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada, per si és necessari demanar ajuda, entre d’altres consells que es poden trobar a la pàgina web del Departament d’Interior. També es recomana tenir molta precaució prop de lleres, rius i guals, i en totes les activitats que s’hagin previst en zones de muntanya o a l’aire lliure en general, si ens trobem en zones de risc de pluges fortes.

Pel què fa al trànsit, s’aconsella extremar les precaucions, moderant la velocitat i augmentant la distància de seguretat, tenint en compte els consells de conducció en condicions meteorològiques adverses del Servei Català de Trànsit, que es poden trobar en aquest enllaç.

Switch to mobile version