Autor Cinema, teatre i televisió
20 Agost 2014 a 17:30

Agència matrimonial 7 d’amor, diguim?

L’art de la transformació

[wzslider info=”true”]

COMÈDIA. Autors: Cia. Menredo. Intèrpret: M. Eugènia Casanova.

A l’escenari, vestit amb un fons de vellut vermell, només hi ha una cadira amb una petita tauleta al costat, i un moble una mica més allunyat on hi reposa un sensual telèfon vermell.

De seguida apareix la presentadora del show, que situa als espectadors i explica com funciona l’agència matrimonial 7 d’amor. Un grup de dones busquen parella en un “speed dating” una mica peculiar. Totes elles només tenen un objectiu, tornar a casa acompanyades.

A continuació, i amb una capacitat de transformació fascinant, M. Eugènia Casanova, única actriu de l’espectacle es converteix en cadascuna d’aquestes set dones que busquen l’amor de la seva vida. Amb una fórmula senzilla, però molt efectiva, els personatges s’introdueixen a l’espectador a través d’un missatge que han deixat al contestador automàtic de l’agència explicant breument la seva situació.

Primer apareix a dalt de l’escenari, preparada per respondre el qüestionari, l’Angelina, venedora de pollastres de Sabadell. Una dona de tota la vida, simpàtica, divertida, i amb una gràcia natural encisadora.

Seguidament, es presenta P.S., una dona de la vida política. Casanova treballa d’una manera magnífica els parlaments d’aquest personatge tradicional, conservador, estricte i amb les idees molt clares, per tal d’oferir una crítica punyent i sincera com poques sobre el sistema polític que domina actualment a l’estat espanyol.

A continuació puja a l’escenari la Virginia, una dona molt especial, un pèl nerviosa, i amb un punt neuròtic que treballa al departament d’esoterisme del Corte Inglés. Senzilla, menuda, i graciosa a la seva manera no deixa als espectadors indiferents.

Posteriorment entra en escena la Xantal, una prostituta de baixa laboral sexy, segura d’ella mateixa, sense complexes i amb moltes ganes de retirar-se. En aquest punt, cal destacar el desenvolupament just i acurat de Casanova pel què fa al joc de la cadira, que presentava ressons llunyans de Charlie Rivel.

Immediatament després, puja a l’escenari la Mari Carmen, una ex-yonki que s’ha presentat a l’agència empesa per la seva tieta. Sens dubte, la Mari Carmen és el personatge més tendre, sincer, innocent i sorprenent de tots els que presenta Casanova.

Seguidament apareix Rafaela, una dona de la neteja estupenda, andalusa i amb un “salero” envejable. Amb una vida terriblement atrafegada, Rafaela no té cap dubte que és capaç de tornar a trobar l’amor una altra vegada.

Finalment, tanca el grup d’aspirants a trobar parella a través de l’agència, la Soraya, una monja que acaba de renunciar als seus vots perquè s’ha cansat d’esperar déu la truqui. Curiosa, efervescent i amb moltes ganes de trobar un home que l’estimi, la Soraya és capaç de menjar-se el món per aconseguir-ho.

Amb “7 d’amor”, l’actriu sabadellenca M. Eugènia Casanova, fa un desplegament espectacular de recursos corporals, vocals i lingüístics per tal de crear cadascun dels personatges que interpreta. Absolutament camaleònica, és capaç de mostrar dones de tot tipus, de tots els orígens, de totes les religions, edats, gustos, tendències… i el ventall no és limitat, sinó que, de tant en tant, Casanova canvia les set aspirants, i així, l’espectacle es converteix en quelcom viu i canviant que s’assimila a la naturalesa de l’actriu que l’interpreta.

@anna_mestreseg

Switch to mobile version