Autor Economia
27 Juliol 2014 a 16:00

Reunió entre Josep Ayuso i el president de PIMEC Vallès Occidental

Van compartir opinions sobre el teixit empresarial

Reunió Josep Ayuso

Reunió Josep Ayuso // Imatge cedida per PIMEC Vallès Occidental

El passat divendres, 25 de juliol, es van reunir a Sabadell el president de PIMEC Vallès OccidentalFrancesc Elías, i Josep Ayuso, el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals de l’Ajuntament de Sabadell, comptant també amb la presència del delegat territorial de PIMEC Vallès OccidentalMiquel Martínez. La reunió tenia el fi de compartir impressions sobre la situació del teixit empresarial del municipi, així com per definir les millores en matèria econòmica i d’infraestructures que s’haurien d’aplicar per tal de potenciar la competitivitat de les PIMES i dels autònoms, tant de Sabadell com de la resta del Vallès Occidental.

Després d’aquesta reunió, Ayuso va destacar el treball conjunt i la voluntat de col·laboració que històricament ha existit entre PIMEC i l’Ajuntament de Sabadell, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels sectors socioeconòmics de la ciutat, i en aquest sentit, ha manifestat “la voluntat de continuar treballant per la competitivitat de les pimes i dels autònoms, que revertirà en la creació d’ocupació, afavorint la reactivació econòmica i el progrés del conjunt del territori”.

Per la seva banda, Francesc Elías, el president de PIMEC Vallès Occidental ha reforçat les declaracions del tinent d’alcalde, ressaltant “la importància de la col·laboració público-privada per sumar sinèrgies i sortir amb l’ajuda de tots de l’actual conjuntura“, va assenyalar la importància d’agilitzar el corredor mediterrani, ja que ajudarà a potenciar les zones industrials de Sabadell i del Vallès. “El corredor mediterrani ajudaria a crear una activitat econòmica per reactivar la indústria de la comarca“, va afegir.

L’Ajuntament de Sabadell duu a terme una sèrie d’accions en col·laboració amb PIMEC, destacant-ne un acord signat el 2008 a través del Vapor Llonch, i que té l’objectiu d’efectuar un treball conjunt, per tal d’augmentar la competitivitat del teixit productiu local. Les accions són adreçades tant a empreses com a treballadors: el conveni inclou accions de promoció i foment de la formació, intercanvi d’informació quantitativa i qualitativa i accions de sensibilització, entre d’altres.

A més, l’Ajuntament de Sabadell és un dels què participa del projecte Accelera el creixement (veure notícia), que impulsen el PIMEC i la Diputació de Barcelona, a través del qual es vol donar suport a pimes de la província, i així impulsar el creixement, a través d’assessorament personalitzat en els elements més cabdals de la competitivitat empresarial: el finançament, l’estratègia empresarial, la internacionalització, la innovació, la comercialització i el màrquetinc o l’estructura directiva.

PIMEC també és una de les organitzacions membres de l’Àmbit B-30, que treballen per consolidar aquest eix com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i del Sud d’Europa.

Switch to mobile version