Autor Política
28 Juliol 2014 a 11:30

Recordem les víctimes que cada dia pateixen a Gaza

Diferents organitzacions es mobilitzen contra el patiment del poble palestí

[wzslider info=”true”]

Fa una setmana els regidors de la CUP expressaven en el ple de l’ajuntament el seu rebuig a la nova “barbàrie sionista“, deien ells, lluint una bandera palestina durant tot la sessió, fet força inusual. En un comunicat anterior, l’esquerra independentista feia una crida a “consolidar, enfortir i expandir la campanya de boicot, desinversions i sancions a l’estat d’Israel“.

Grup Municipal de la CUP

Grup Municipal de la CUP // Foto: Xavier Boix

Aquesta acció de protesta ve a compte de la “nova ofensiva militar a gran escala contra la Franja de Gaza a Palestina” que pels representants de la CUP no és més que “un càstig col·lectiu que juntament amb el fort desplegament de l’exèrcit israelià causa el pànic entre la població palestina“. La CUP fa una crida “contra la normalització d’Israel i el sionisme”, ja que segons la seva lectura “no es tracta d’una disputa entre dues parts en la que s’hagi de cercar un reconciliació sinó d’una ocupació militar israeliana, d’expulsió de centenars de milers de palestines de les seves terres, de segregació racial i de règim d’apartheid, d’aliança i complicitat en termes de geopolítica imperial… i els nostres posicionaments, lluny de convertir-se en “normalitzadors” de l’ocupació militar israeliana i del seu règim d’apartheid, han de contribuir a la tan clamada “pau justa” a la zona“.

El mateix dilluns es va promoure una concentració davant l’ajuntament organitzada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) que és l’entitat que lidera les accions antibel·licistes, tant les que es fan a nivell local com les que es fan a Barcelona, fent difusió de les trobades, com també ho va fer dijous passat en motiu de la manifestació que es desenvolupava per la tarda a la capital. Encara però no sembla que la ciutadania sigui massa conscienciada perquè a la concentració no hi va acudir la gent prevista per una situació com la que s’està vivint.

Concentració davant l'ajuntament

Concentració davant l’ajuntament // Foto: Xavier Boix

Clar que dilluns passat hi havia 500 morts i avui ja n’hi ha més de 1.100, la majoria civils, i més de 800 en els darrers 10 dies d’incursions terrestres israelianes, les tropes dels quals han perdut 43 soldats. Potser en la propera convocatòria hi traurà el cap més gent.

També l’assemblea local del Procés Constituent es va posicionar el passat dijous en motiu de la convocatòria de la manifestació de Barcelona. En el seu manifest s’exigeix “el final immediat de l’operació militar i que els seus responsables civils i militars siguin lliurats als tribunals internacionals com a responsables de crims de guerra i contra la Humanitat. No callarem davant d’aquesta injustícia criminal i aquesta impunitat que dóna a l’estat d’Israel llibertat per portar a terme aquest genocidi“.

Switch to mobile version