Autor Cultura
29 Juliol 2014 a 17:05

Les Lectures a la Fresca treuen una matrícula d’honor aquest estiu

Homenatge a la Dolors Vilarasau al final de Les Dones Sàvies

[wzslider info=”true”]

Amb la lectura de Les dones sàvies de Molière, el dijous 24 va finalitzar amb un gran èxit de públic, a l’espai dels castanyers dels Jardins del Monestir i davant d’unes 500 persones el cicle de Lectures a la Fresca 2014.

L’edició d’enguany, commemorativa dels 10 anys, ha acollit quatre espectacles especialment significatius dins la trajectòria de Les Lectures: La senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda, Cabaret Porcel, dues peces curtes en format cabaret literari de Baltasar PorcelPassi-ho-bé, senyor Sagarra, articles i poemes cantats de Josep Maria de Sagarra, en una posada en escena i repartiment igual a la Lectura del 2011, i Les dones sàvies, de Molière, en una traducció magistral de Josep Maria Vidal, i en un format totalment nou respecte a la versió de l’any 2006.

Les Lectures a la Fresca han estat patrocinades per l’Ajuntament de Sant Cugat i la Institució de Lletres Catalanes i han comptat enguany amb 70 actors i col·laboradors de l’Associació Amics de Pedra i Sang, entre ells Sant Cugat Informa, que han fet possible aquestes Lectures i han fet palès el gran nivell actoral del teatre fet a Sant Cugat.

Finalitzada de Lectura de Les dones sàvies, els actors van retre un homenatge a la impulsora d’aquesta iniciativa, directora i ànima mater de Les Lectures al llarg de 10 anys, Dolors Vilarasau. Els actors i col·laboradors li van entregar un reconeixement en forma de vano fet amb la tècnica del vitrall, al ritme d’una adaptació de la cançó del grup Manel “Ai, Dolors”. Un final emotiu per unes Lectures que han estat les més multitudinàries de la seva història, acollint 1.800 espectadors en total, en quatre espais: dos habituals, La Plaça Magí Bartralot i l’Espai dels Castanyers; un de nou, al magnífic Passeig de Gaudí; i un de recuperat de nou a la  Plaça de Pep Ventura.

Les Lectures continuen encara amb l’exportació el dimecres 30 de juliol al teatre Grec de Montjuïc de l’espectacle Nevares en concert, que es va presentar com una Lectura a la Fresca el 2012. L’edició d’enguany ha comptat amb dues exposicions “10 anys llegint a la fresca” a l’Espai Lluís Ribas i “10 anys ventant-se a la fresca” a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, que romandrà oberta fins el 31 d’agost.

Switch to mobile version