Autor Política
22 Juliol 2014 a 17:45

L’Audiència Pública també escombra l’actualitat de Sant Cugat

12 intervencions en el torn de participació ciutadana

Aspecte de l'Audiència Pública del ple de juliol

Aspecte de l’Audiència Pública del ple de juliol // Foto: Xavier Boix

Àngels Quadres

Àngels Quadres // Foto: Xavier Boix

Com el ple ordinari del mes, l’audiència pública també va generar una veritable cascada d’intervencions des de diferents àmbits de la ciutadania organitzada i a nivell individual. Ahir es va plantejar al ple un conflicte veïnal a Can Barata entre els propietaris d’unes parcel·les al costat del camí de Sant Feliuet que afirmen haver patit robatoris en els darrers temps i per aquest motiu volen tancar l’accés rodat al camí i un altre veí que es va mostrar contrari a la prohibició del pas de vehicles i que, pel que es va explicar, ha actuat pel seu compte. També va intervenir l’Associació de Veïns del barri per agrair en públic a l’equip de govern i al ple les gestions que s’han fet per la millora dels accessos.

La Plataforma ‘La Floresta Parla‘ va intervenir també, representada per l’Eva Serrats, mostrant, per un costat, la seva satisfacció per la participació en el procés i, per l’altra, la seva preocupació perquè quan es liciti el projecte de pavimentació del barri es valori molt la part qualitativa per l’especificitat del territori. De La Floresta també van intervenir els representants del Projecte 6 claus que van informar del moment del procés de negociació però també de la seva voluntat de mantenir la mobilització i, fins una tercera intervenció, del mateix barri de la sempre loquaç Àngels Quadres que va fer difusió de l’espectacle de Music Hall que es va celebrar dissabte al Casino.

Intervenció de l'Anna Maria Ledden

Intervenció de l’Anna Maria Ledden // Foto: Xavier Boix

Una altra de les intervencions va ser la de l’Anna Maria Ledden, que pateix Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple i que va demanar que, tal i com va demanar a finals de juny UASC, l’ajuntament es sensibilitzi amb aquesta malaltia i amb la Síndrome Electro – Híper – Sensibilitat. Per aquest motiu va demanar que es creï un espai a la web municipal on hi aparegui el calendari i zones de la ciutat on es portaran a terme actuacions susceptibles d’incidir negativament als afectats per aquestes síndromes com ara fumigacions, pintat de senyals viaries, envernissat o pintat de mobiliari urbà, asfaltat de carrers, etc. També va plantejar que es publiqui un mapa de la ciutat amb els punts Wi – fi i les antenes de telefonia mòbil i línies d’alta tensió així com que es declari la ciutat com a zona lliure d’aplicació de la norma que preveu que es puguin expropiar terrats d’edificis per instal·lar-hi antenes de telefonia mòbil. La mateixa alcaldessa es va comprometre a “estudiar el document” que l’Associació va presentar a la ciutadania en una recollida de signatures el passat 20 de juny a la Plaça Doctor Galtés.

També des de la formació política UASC, però en aquest cas el seu portaveu Jaume Massanés, es va intervenir per fer un recordatori sobre la moció de la CUP, que es va retirar però amb el compromís de treballar, per tal de facilitar espais de publicitat electoral a tots els partits tinguessin o no representació al ple. També va demanar per quan estava previst la posada en marxa de la unitat de la policia que ha de combatre el maltractament animal. En el primer dels punts la regidora Cristina Paraira es va comprometre a parlar-ne a partir de setembre i en la segona el tinent d’alcalde de seguretat, Francesc Carol, va confirmar que no hi haurà tal unitat sinó que es farà un curset a tot el cos després de vacances. Un altre dels membres de UASC, en Ramon Ubach va mostrar la seva queixa per les enquestes que va l’ajuntament.

Àngel Benito del Club Kali

Àngel Benito del Club Kali // Foto: Xavier Boix

Una de les intervencions més esperades era la del representant del Club Kali, que havia organitzat una concentració davant l’ajuntament a les 6, i que demanà el suport del ple per tal d’instar al desprecintament del local, com explicàvem ahir. El seu president, Àngel Benito, va explicar les condicions del moment i les conseqüències de la situació pels usuaris i socis del club i es va oferir per donar tota la informació als representants dels grups municipals, afirmant que amb la seva existència “ha baixat el consum descontrolat al carrer“. L’alcaldessa Mercè Conesa va respondre que la policia catalana “havia intervingut per ordre judicial sense saber-ne res des del consistori i l’ajuntament no té competències en aquesta qüestió“.

Switch to mobile version