Autor Societat
20 Juliol 2014 a 12:00

L’Agència de Residus redueix l’import de les fiances de gestió de residus amb baixa incidència ambiental

Destinada a la preparació de la reutilització

Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

L’Agència de Residus de Catalunya, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha examinat el càlcul de les garanties financeres per a les activitats de gestió de residus, per tal d’establir un tipus fix més reduït per a aquelles d’una baixa incidència ambiental.

Considerant que fins ara estava fixat a un objectiu fix de 21.000 € s’ha creat una regulació del 85% per a superfícies inferiors als 200 m2 i 52% entre els 200 i 500 m2. Quedaran per tant, amb un objectiu fix de 3.000 € i 10.000 € respectivament.

D’altra banda, per a les deixalleries municipals també se n’ha controlat l’objectiu fix, sobretot en el cas de les minideixalleries, que ara serà de 3.000 € (abans 4.000 €). En el cas de les deixalleries de tipus bàsic se situarà en 6.000 € (abans 10.000 €), i les deixalleries de tipus A serà de 9.000 € (abans 11.000 €).

Com a última mesura de càlcul s’ha introduït una fiança per a les activitats de preparació per a la reutilització. Les activitats que es dediquin únicament a la preparació per la reutilització dels residus d’aparells elèctrics i electrònics, tèxtils, tòners, residus municipals voluminosos i ampolles de vidre es determinarà la fiança seguint el terme fix de 21.000 € i a continuació s’aplicarà una reducció del 50 % en el valor adquirit.

Aquesta revisió de les garanties suposa una millora considerable per les activitats de menys incidència ambiental i instaura una fiança per a les destinades a la preparació per la reutilització.

Switch to mobile version