Autor Economia
29 Juliol 2014 a 12:55

L’acumulació a Correus augmenta i s’estén

300.000 enviaments acumulats en dos grans centres de Barcelona

símbol de la CGT de correus // www.cgtcatalunya.cat

símbol de la CGT de correus // www.cgtcatalunya.cat

Fa dues setmanes informàvem que al Centre de Tractament Automatitzat (CTA) de Correus de Sant Cugat hi havia 160.000 enviaments acumulats segons la CGT d’aquesta empresa pública. Però el responsable de comunicació de l’empresa pública, Vicenç Ibáñez, responia que “el ritme de repartiment no patia cap demora significativa i estava dins la normalitat dels mesos d’estiu, l’acumulació de feina només afecta la distribució de correspondència de baixa prioritat, com la publicitat“.

Ara però des del mateix sindicat es torna a informar que són 300.000 els enviaments acumulats, “i pujant, ja que a penes hi ha contractació per suplir les vacants per vacances, jubilacions, etc i la poca contractació que hi ha és precària – contractes de mitja jornada que ni tan sols cobren la meitat del sou normal –“. Denuncien però que aquesta acumulació s’ha repartit “en una ostentació d’inspiració en dos centres de què disposa correus, provocant una acumulació en l’actualitat de 200.000 exemplars a Sant Cugat i altres 100.000 exemplars en el CTP del Prat“.

Segons la CGT, aquesta acumulació de correu no és conjuntural sinó estructural, per la política de contractació i de destrucció d’ocupació que aplica l’empresa. I aquesta situació es dona, com s’explicava en la notícia a la que fèiem referència, en un moment en que l’empresa pública admet beneficis – va guanyar 65 milions d’euros el 2013 – i després d’haver reduït la plantilla en 15.000 persones en els darrers 5 anys. Segons el sindicat “la contractació és pràcticament nul·la i precària quan n’hi ha. Només augmenta el nombre de Directius i comandaments intermedis quan estan retallant brutalment la plantilla de treballadors“.

Switch to mobile version