Autor Societat
14 Juliol 2014 a 9:00

L’ACA duu a terme un inventari de fonts de subministrament d’aigua de Catalunya

Al Vallès Occidental hi ha 74 fonts d’aigua subterrània

Imatge del web de l'ACA

Imatge del web de l’ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està duent a terme un inventari de les fonts d’abastament d’aigua potable municipal de tots els municipis de Catalunya. L’objectiu d’aquest projecte és unificar en una base de dades les diferents informacions disponibles, per tal de facilitar la transparència amb l’ús de l’aigua, analitzar els abastaments d’aigua de tots els municipis, determinar la seva vulnerabilitat i poder plantejar futures millores.

Aquesta iniciativa va començar l’any 2012 i ha permès revisar de moment 27 comarques, entre les quals el Vallès Occidental, que inclouen un total de 680 municipis.

S’han localitzat més de 2.900 captacions d’aigua per subministrament d’aigua potable municipal, de les quals 2.713 són aigües subterrànies (pous i/o fonts) i 206 aigües superficials (llacs i rius), mentre que també s’han determinat els punts de connexió a xarxes supramunicipals.

En el cas del Vallès Occidental hi ha 74 fonts d’aigua subterrànies, 2 d’aigua superficial i existeixen punts de connexió a xarxes supramunicipals.

Switch to mobile version