Autor Entitats
1 Juliol 2014 a 11:24

La millor diada castellera de la història de la Festa Major santcugatenca

Els Gausacs aconsegueixen descarregar per primera vegada dos castells de 8

[wzslider]

Ho advertien els dies abans de la Festa Major, si a les vigílies anava bé a la Diada la podien fer grossa i així va ser. Ben acompanyats de dues colles de 9, els Castellers de Sant Cugat van fer la millor actuació de la seva trajectòria en una Festa Major a Sant Cugat descarregant dos castells de 8 i una torre de 7, a més dels pilars de 6 juntament amb els Borinots de Sants. No els va tremolar res als Castellers de Sant Cugat. A la vigília hi va haver certs dubtes al pom de dalt a l’hora de culminar el 4d8, l’anxaneta i l’acotxadora van dubtar un moment i van fer desmuntar el castell. Però ho tenien clar que s’havia de fer i hi van tornar per fer-lo amb destresa i seguretat, el que els va donar la tranquil·litat necessària per afrontar la matinal de diumenge.

A l’actuació de vigílies doncs, a la Rambla del Celler, que potser no és el millor espai on fer castells de la ciutat tot s’ha de dir, els camises verdes i els Castellers de la Sagrada Família de Barcelona van fer una bona actuació prèvia a la d’una Diada. Els Gausacs un 2d7, un 4d8 i un 5d7, els barcelonins un 4d7, 4d7a, 3d7 i pd5. Abans els verds Collserola havien construït 3p4 i els verds barcelonins 1p4. Així doncs Gausacs aixecaven el primer 4d8 de la temporada i anaven amb tots els ànims cap el diumenge. La mateixa tarda començaven una campanya perquè la gent de Sant Cugat els acompanyi els propers 4 i 5 d’octubre al Concurs de Castells de Tarragona amb l’etiqueta #cxc.

I arriba diumenge amb dues colles de 9 a plaça, una plaça que esdevé de les imprescindibles en el circuit casteller, la Plaça Octavià per Festa Major, amb els Castellers de Sants, el borinots, i la Jove de Tarragona, dues colles de 9 que no van decebre. L’actuació a més va anar ràpida, ben organitzada, àgil, el que la fa més agradable per l’afició castellera i, sobretot pel públic menys entès. Entrada a plaça de les colles amb pilars de 4 caminant – sempre és tant espectacular! – i comencen els locals amb un 4d8 perfecte que donava bones vibracions. La Jove de Tarragona era la segona amb un 3d9f que al baixar començà a tremolar però que van saber defensar amb experiència. Els borinots van preferir començar amb un 5d8 que van clavar.

La segona ronda podia ser la històrica i així va ser. Els Gausacs ho posaven tot a la graella portant el 3d8 a plaça i no van tremolar ni una mica, amunt i avall, i ja el tenim per primera vegada, dos castells de 8 en Festa Major. Ho havien aconseguit. Els de Tarragona seguien amb el 5d8 i els de Sants amb el segon castell de 9 del matí, un 3d9f, que estrenaven, al que li va passar el mateix que l’anterior de 9 i, de la mateixa forma que els tarragonins, el van salvar. A partir d’aquí, els de Sant Cugat van plantar perfecte el 2d7, la Jove de Tarragona el 4d8a i els borinots el 2d8f. Per acabar la Jove de Tarragona va fer un pilar de 6 i els de Sants i els de Sant Cugat un vano de 3 pilars de 5. Una fantàstica diada que passa a ser la millor de la història de les Festes Majors de Sant Cugat.

Switch to mobile version