Autor Economia
1 Juliol 2014 a 9:00

La Cambra de Terrassa informa del potencial de negoci a Rússia i Azerbaidjan

Azerbaidjan és especialment atractiu per la situació estratègica geogràfica

Sessió Rússia i Azerbaidjan: les potències de l’est

Sessió Rússia i Azerbaidjan: les potències de l’est // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

Rússia i Azerbaidjan: les potències de l’est va ser el nom que la sessió informativa de prospectiva de mercats va rebre. La sessió es va realitzar el passat 26 de juny a la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa dins el marc de la qual Svetlana Akimova, consultora analista de la Cambra de Terrassa especialitzada amb el mercat rus, va explicar quines son les oportunitats de negoci i inversió que ofereix aquest mercat. Núria Hervàs, representant de Banca d’Empreses i Corporacions de la Direcció Regional de Catalunya del BBVA i Gavin Melluish, Chief representative Office del BBVA a Moscou, van exposar els aspectes financers per mantenir relacions comercials amb mercats considerats amb major potencial de negoci.

Rússia té una població de més de 143 milions de persones, i té un creixement de 4,9% de mitjana als darrers 10 anys. És el país més extens del món i destaca per la previsió de creixement de la seva activitat econòmica a diferents sectors. A més un aspecte a destacar és la dependència exterior del mercat rus per cobrir la demanda interna dins el sector retail i en béns d’equip.

Tot i la seva multiculturalitat, hi conviuen prop de 180 nacionalitats diferents, ofereix certs desequilibris entre les diverses regions que conformen el país i un aparell administratiu de l’estat excessivament concentrat en la burocratització i la corrupció associada. Akimova va destacar que la política d’inversions orientada a la modernització del país va s’està implementant requereix la importació de tot tipus de béns industrials per a la modernització de les infraestructures.

A l’est de Caucas està Azerbaidjan, amb una població de 9,5 milions d’habitants, 75% viuen o treballen a Baku, la capital. El país té un atractiu afegit al estar situat entre el mar Caspi i la regió de l’Àsia Central. A més, és un país ric en reserves de petroli i gas natural, per aquesta raó el govern està realitzant esforços per diversificar a altres sectors l’economia. Els sectors vinculats amb el tractament d’aigües, alimentari, mèdico-hospitalari i béns de consum són altres amb alts potencials. Les relacions de mercat amb aquest país podran ser més efectives amb un soci local que conegui com realitzar les gestions amb les entitats del país.

Programa de promoció de la internacionalització empresarial

La sessió informativa formava part del pla d’accions que desenvolupa la Cambra de Terrassa dins el marc de promoció de la internacionalització empresarial. La Cambra, dins l’assessorament internacional, proporciona serveis específics per iniciar activitats dins els marcs internacionals. D’altra banda, el servei d’assessorament jurídic internacional de la Cambra de Terrassa dóna suport a consultes de caràcter puntual relacionades, principalment, amb temes fiscals.

Switch to mobile version