Autor Cultura
18 Juliol 2014 a 17:52

Josep Ma. de Sagarra, més actual que mai a les Lectures a la Fresca

El nou espai triat s’omple de gom a gom

Lectures a la fresca, 'Passi-ho bé, Sr. Sagarra!'

Lectures a la fresca, ‘Passi-ho bé, Sr. Sagarra!’ // Foto: Lluís Llebot

Nova sessió de les Lectures a la Fresca dels Amics de Pedra i Sang, aquest cop per servir un bon plat als comensals, els articles i poemes de Josep Maria de Sagarra, que si no fos perquè sabem que els va escriure als anys 20 i 30, escoltant-los un pensa que respon a tots els interrogants que es plantegen a l’actualitat sobre temes tant diversos com la crisi política o el masclisme.

Però anem a la representació. L’espai triat era nou i l’experiència ha resultat positiva. L’escenografia, millorable si enlloc de cases aparionades hagués cases de poble o roba estesa, però hi ha el que hi ha al Passeig Gaudí i no es va poder posar l’escenari amb un fons diferent, amb més “personalitat“. A remarcar d’aquesta nova versió de la Dolors Vilarasau, la interpretació de l’Ignasi Roda, veritable fil conductor de l’espectacle cantant els poemes de l’autor i la del Pere Pahissa que va emocionar al públic que va omplir a vessar l’aforament de més de 200 persones. La resta de protagonistes van estar molt correctes, bé, vaja. Un luxe doncs poder presenciar un espectacle “a la fresca” d’un autor cabdal, amb actors i actriu dels millors de la ciutat, amb música en directe i de franc.

La darrera Lectura a la fresca ens portarà Molière i les seves “Dones Sàvies” a l’espai dels Castanyers dels Jardins del Monestir el proper dijous 24 de juliol a les 10 de la nit, amb un repartiment també per sucar-hi pa. I el dia 30, l’obra “exportada” per les Lectures al Grec: Nevares en concert, composada per l’Ignasi Roda, amb 70 intèrprets en directe i la participació de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

Switch to mobile version