Autor Economia
1 Juliol 2014 a 13:00

Gonzalo Cortázar serà el nou conseller delegat de CaixaBank

Substitueix Joan Mª Nin

Torre de Caixabank // Imatge del web Wikimedia Commons

Torre de Caixabank // Imatge del web Wikimedia Commons

El Consell d’Administració del Grup la Caixa va aprovar ahir el nomenament de Gonzalo Cortázar com a nou conseller delegat de Caixabank i Antoni Massanell com a vicepresident de l’entitat.

D’aquesta manera, es va aprovar de mutu acord el cessament de Joan Mª Nin, el fins ara vicepresident i conseller delegat de l’entitat financera. Tot i així, Nin seguirà vinculat a la Caixa com a conseller de tres grans societats participades: Repsol, Erste Bank i Gas Natural-Fenosa.

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària la Caixa i de Caixabank, va parlar en nom de tot el Consell d’Administració al dir que la gestió de Nin ha estat “enormement positiva” i en va destacar la seva “contribució fonamental per situar a CaixaBank com a entitat líder del sector financer espanyol”. Va destacar com a grans fites de Joan Mª Nin la sortida a Borsa de Criteria (2007) i de CaixaBank (2011), l’adquisició i integració de diverses entitats financeres o la projecció internacional del Grup la Caixa, entre d’altres.

Gonzalo Cortázar serà doncs el nou conseller delegat de CaixaBank i deixarà el càrrec de director general de CaixaBank, responsable de l’Àrea Financera.

Antoni Massanell ocupava fins ara el càrrec de director general de CaixaBank, i amb la nova organització de l’entitat, assumirà responsabilitats executives, com ara l’Àrea Internacional del Grup la Caixa i l’Àrea Immobiliària.

Com a conseqüència de la nova reorganització Juan Antonio Alcaraz ampliarà les seves funcions com a director general de Negoci de CaixaBank, amb responsabilitats sobre Banca Comercial i Banca Majorista. A més, Isidre Fainé proposarà al Consell d’Administració de CaixaBank que el substitueixi al capdavant de la direcció dels Consells Territorials de Navarra, Andalusia i Castella i Lleó.

Switch to mobile version