Autor Societat
29 Juliol 2014 a 12:00

Endesa millora els separadors de la subestació de Collblanc

En depenen usuaris de Sant Cugat

Subestació Collblanc

Imatge cedida per Endesa

Endesa ha finalitzat aquesta setmana els treballs de remodelació de la subestació del barri de Collblanc, situada a l’Hospitalet de Llobregat. La remodelació ha servit per substituir vuit murs pantalla, una estructura que separa els transformadors per reforçar la seguretat de la subestació. En aquest cas, Endesa ha renovat les bancades de 7 dels 10 transformadors amb un cost total de 70.000 euros.

 De la subestació renovada en depenen 180.000 clients repartits entre vuit municipis de tres comarques diferents. Els usuaris de Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Cugat del Vallès i d’alguns districtes de Barcelona notaran millores en la qualitat del servei i en el reforç de la xarxa.

 Els transformadors de la subestació de Collblanc, la segona més gran en potència de l’àrea metropolitana, alimenten una xarxa que composen altres subestacions. Aquesta característica comporta, segons la companyia, que encara sigui molt més important mantenir-los en condicions òptimes, quelcom que permeten, en part, els murs separadors. Concretament, les parets s’han sanejat, s’hi han aplicat resines protectores i s’han recobert d’un formigó tractat especialment.

 L’actuació forma part d’una primera fase de renovació de les instal·lacions que té per objectiu adequar els murs separadors de diverses subestacions de l’àrea metropolitana. Durant el mes d’octubre es desenvoluparà la segona part dels treballs, que finança íntegrament Endesa.

 

 

Switch to mobile version