Autor Política
31 Juliol 2014 a 18:00

Els primers acords entre 6 Claus i Ajuntament apropen la masoveria urbana a Sant Cugat

Els nous inquilins s’organitzarien en forma de cooperativa

Les sis cases que 6 Claus reivindica per impulsar la masoveria urbana a Sant Cugat

Les sis cases que 6 Claus reivindica per impulsar la masoveria urbana a Sant Cugat // Jordi Pascual

Ja fa mes i mig que el col·lectiu 6 Claus okupa les cases dels mestres de La Floresta com a forma de pressió per aconseguir negociar amb l’Ajuntament de Sant Cugat a introduir, tal com el govern municipal s’havia compromès, la masoveria urbana a la ciutat. Durant aquest temps s’han adaptat les cases i facilitat l’habitabilitat, afavorint un inici de la masoveria urbana tot i que sense el consentiment de l’Ajuntament, propietari dels habitatges. Durant aquest temps, diferents col·lectius s’han unit per pressionar l’equip de govern amb qui ja ha hagut acords que aproximen la masoveria a les cases dels mestres.

Segons explica 6 Claus, l’Ajuntament i Promusa estan disposats a signar la «contraproposta» del col·lectiu amb la col·laboració de Sostre Cívic, entitat amb la qual l’equip de govern deia tenir un pla de lloguer social per a les cases actualment okupades. Segons el nou pla, les 6 cases passaran a ser 12 unitats habitacionals en les quals viure en un règim de masoveria urbana, descartant-se així el lloguer social proposat des de l’equip de govern. Aquests 12 espais tindran entre 36 i 38 m2 amb l’actual estructura arquitectònica com a base.

Sostre Cívic serà l’entitat encarregada de gestionar l’arribada dels nous inquilins, constituïts en forma de cooperativa. D’aquesta manera, no hi ha requisits per viure-hi, sinó que se seguirà un patró de preferència partint dels actuals ocupants, com a impulsors de la iniciativa, i del llistat de prop de 40 interessats en viure a un habitatge sota un règim de masoveria que té l’Ajuntament des que es va comprometre a impulsar la masoveria a nivell local.

Switch to mobile version