Autor Economia
8 Juliol 2014 a 9:30

El Gremi de la Construcció del Vallès augmentarà la lluita contra l’intrusisme professional

La sanció pot arribar als 10.000€

gcv

El Gremi de la Construcció del Vallès va mantenir una reunió de treball amb els representants dels principals organismes d’intervenció i lluita contra el frau i l’economia submergida, ja que denuncien l’intrusisme professional i pràctiques fraudulentes que en temps de crisi augmenten i afecten la competitivitat de les empreses i professionals que operen segons la normativa.

La reunió va desenvolupar-se a la seu del Gremi de la Construcció on va comptar amb la participació de la GCV, Inspecció de Treball i Seguretat Social, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Policia Municipal i l’Ajuntament de Terrassa els quals treballaran conjuntament per evitar pràctiques fraudulentes en el sector de la construcció.

Seguint la línia, el GCV motivarà als seus agremiats perquè denunciïn pràctiques il·legals, ja que segons indiquen no només afecta la competitivitat de les empreses del sector, sinó que acaba afectant el conjunt de la societat.

L’objectiu de la reunió ha estat el de començar a definir els processos necessaris per aconseguir que el percentatge de treballadors il·legals que hi ha ara mateix en el sector baixi. També es pretén eliminar amb la dualitat de la major part d’aquests casos de frau en els que els treballadors estan en condició il·legal però alhora són receptors de la prestació d’atur.

Cal esmentar que, la sanció per cada treballador en situació irregular és de 10.000€ per l’empresa. A més si la inspecció detectés que aquests treballadors estan cobrant l’atur, l’empresa, a part de la sanció, ha de retornar els diners cobrats pel treballador durant tot el temps que ha estat treballant i cobrant l’atur.

El Gremi de la Construcció del Vallès, vol que els agremiats que denunciïn pràctiques fraudulentes i obres sospitoses ho puguin fer anònimament, ja que la gestió de la denúncia es farà directament des del Gremi i amb caràcter col·lectiu. Per facilitar-ho, el Gremi habilitarà un formulari electrònic al seu blog per tal de recollir les denúncies.

Rosa Santos, directora territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Catalunya, ha agraït al Gremi que hagi propiciat aquesta reunió, ja que la Inspecció de Treball voldria col·laborar amb tots els Ajuntaments possibles, per acabar amb l’elevada taxa d’intrusisme que hi ha a tots els sectors. Durant la trobada ha insistit que “s’ha d’arribar a un punt on la societat s’ha de mentalitzar a treballar legalment per donar les mateixes oportunitats de negoci a tothom”.

Finalment, els representants de les entitats que van participar de la reunió, es van comprometre a convocar una reunió en els mesos vinents per tal de calcular els processos que es generin a partir d’ara.

Switch to mobile version