Autor Ciclisme
14 Juliol 2014 a 16:00

David Ribas, de la Unió Ciclista, guanya la Transpyr Road en bicicleta de carretera

El director de la cursa és en Jordi Laparra, també de Sant Cugat

 

David Ribas a l'arribada a Hondarribia

David Ribas a l’arribada a Hondarribia // Imatge cedida per la Unió Ciclista

El ciclista de la secció de Triatló de la Unió Ciclista Sant Cugat, David Ribas, ha estat el guanyador de la 2a edició de la Transpyr Road en versió bicicleta de muntanya, que s’ha desenvolupat entre el 29 de juny i el 5 de juliol. En David ha estat al front de la classificació des de la segona etapa controlant en tot moment la cursa fins la darrera etapa, de 161 km i una cronometrada de 26 km, que ha guanyat Jaume Caro, per davant d’en Borja Sánchez, que va ser el guanyador de l’any passat.

El podi l’han completat en Tony Gallardo i Lluís Puigbert en una prova on han participat ciclistes de països tant diferents com Dinamarca, Argentina, Suïssa, Portugal o Anglaterra. En la carrera, en la que han pres part 45 participants, en David Ribas ha fet un temps de 10 hores, 59′ 47″ per fer 7 etapes i 1.000 km de recorregut sortint de Cadaqués i arribant a Hondarribia a Euskadi, creuant el Pirineus, amb una mitjana de 140 km per etapa i 20.000 m de desnivell positiu.

La Transpyr en BTT

La 5a edició de la Transpyr en la modalitat de BTT ha arribat també a la platja d’Hondarribia després de realitzar 775 km des de la sortida de Roses. Els 350 ciclistes participants van haver de suportar inclemències meteorològiques de tot tipus, el que han fet d’aquesta edició la més dura de les 5. Només 283 han acabat la carrera. Els millors han estat Israel Núñez i Roberto Bou, seguits de la parella formada per David Mateu i Pau Botella i els belgues Lieven i Jeroen Schroyen. Cal destacar el bon paper de l’equip femení de les italianes Ilaria Balzaroti i Giuliana Massarotto, que en algunes etapes han entrat entre les 20 primeres posicions.

El director de la Transpyr Road, el santcugatenc Jordi Laparra, ha destacat “la duresa d’aquesta versió de la travessa dels Pirineus, amb un alt respecte de la seva filosofia per fruir del trajecte, competir els trams cronometrats i fomentar l’esperit de companyonia entre els participants en aquesta prova“. Els participants en la prova han coincidit en afirmar que s’ha aconseguit per part de l’organització “sorprendre’ls amb carreteres i ports de muntanya inèdits i espectaculars“. En l’organització de la Transpyr hi han participat 100 persones i 20 vehicles, que han recorregut 38.000 km i han transportat 122 tm de maletes dels participants.

Switch to mobile version