Autor Societat
10 Juliol 2014 a 12:00

Comencen les festes majors d’estiu amb la del barri de Mira-sol

Mira-sol Teatre, que celebra 25 anys, farà el pregó divendres

 

Joan Martí i Mariano Marcos amb en Francesc Carol i Xavier Escura

Joan Martí i Mariano Marcos amb en Francesc Carol i Xavier Escura // Imatge cedida

Mira-sol enceta les Festes Majors dels barris a l’estiu i ho farà aquest cap de setmana. Aquest any l’encarregada de liderar l’organització és l’A.V. de Mas Gener, conjuntament amb 10 entitats més del barri. A la presentació, que es va fer aquest dilluns, hi van assistir els representants veïnals acompanyats del regidor de cultura, Xavier Escura i el president del Consell de Barri, Francesc Carol.

La Festa Major de Mira-sol comptarà aquesta vegada amb 24 activitats que es desenvoluparan entre el divendres 11 de juliol i el diumenge 13. El primer dia començarà a partir de les 8 de la tarda amb el pregó a càrrec de la Companyia Mira-sol Teatre que compleix 25 anys i que de ben segur té reservat una intervenció especial. A continuació hi haurà l’esclat de Festa amb els diables i els tabalers. A les 10, Mira-sol Teatre estrena “Allò que tal vegada s’esdevingué” de Pere Quart, tal com vàrem avançar el mes de març, dirigida per en Llorenç Serrahima, amb alguna sorpresa preparada més. La nit acabarà amb una sessió de cinema a la fresca a Can Mates, sevillanes a La Ponderosa i “La Disbauxa” al Casal, on un mestre de la musica de ball i unes professores del ritme i la rauxa oferiran festa fins que el cos aguanti.

El dissabte és el dia de l’esport. Durant tot el dia hi haurà el 5è Torneig 12 hores de futbol 7 al Camp de Futbol de Mira-sol, a partir de 2/4 de 5 de la tarda el Campionat de Petanca al camp del Carrer Alps, a les 6, simultànies d’escacs a càrrec del Mestre Català Alfons Macaya al Casal obertes a totes les edats i a les 7, exhibició d’Arts marcials a càrrec de  Mugendo martial arts. Es podrà gaudir d’altres activitats durant el dia, com ara l’espectacle “Twin Pekas” per infants a les 11 del matí al Casal, la cercavila de la Banda de cornetes i tambors de Mas Gener a partir de les 12, la 2a Mostra – degustació i serveis de Mira-sol Centre, amb música en viu, animacions infantils i sorpreses, a la Plaça Ausiàs March de Can Mates.

A la tarda, al Pati del Casal de Mira-sol, a partir de 2/4 de 6 hi trobareu la VII Fira d’intercanvi i de 2a mà de Mira-sol, on podreu intercanviar coses amb els vostres veïns i veïnes, podent aprofitar per treure-us aquells objectes de casa que no feu servir i que poden ser d’utilitat per algú altre i, a partir de les 7, hi podreu ballar sardanes amb la Cobla “Baix Llobregat”. Sense moure-us d’allà, a les 8 hi haurà música Hip Hop amb el grup del barri i a 2/4 de 10 el sopar popular de carmanyola amb música d’ambient. A partir de les 11 comença la Nit Jove al Restaurant La Ponderosa i a les 12 el Ball d’orquestra, rememorant “aquelles festes de poble” amb els Rocktambuls.

I el darrer dia, diumenge 13, la popular Bicicletada, a la que s’hi pot participar amb qualsevol cosa que tingui rodes, animació infantil a partir de les 12 davant el Casal i, per la tarda, el ball dels avis, obert a tothom, l’actuació castellera, a 2/4 de 7 amb els Castellers de Sant Cugat i els de Cornellà, i per acabar, com és habitual, a les 9, amb les havaneres, amb el Grup Barcanova, i el Rom cremat.

En la presentació es va destacar el caràcter participatiu d’aquesta festa “molt veïnal i on les associacions del barri són les veritables protagonistes“, va afirmar el regidor Xavier Escura. Aquest any, com hem dit al principi, lidera l’organització l’AV de Mas Gener i col·laboren: Mira-sol Teatre, Col·lectiu gent gran de Mira-sol, Club d’escacs de Mira-sol, Club de futbol  Mira-sol Baco, Restaurant La Ponderosa, Club de petanca Mira-sol, AV Can Mates, AV Sant Joan de Mira-sol, Centre Comercial Mira-sol Centre, Mugendo Martial Arts. amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Switch to mobile version