Autor Economia
8 Juliol 2014 a 11:00

Cecot i Felip Puig signen un conveni per tirar endavant el projecte Reempresa

La patronal creu que així es consolida el pla

Cecot i Felip Puig signen el conveni

Cecot i Felip Puig signen el conveni // Imatge cedida per la Cecot

El projecte Reempresa impulsat per la Cecot tirarà endavant després de la signatura del conveni per part del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el president de la Fundació Cecot Innovació, Antoni Abad i la directora del Catalunya Emprèn, Núria Betriu. El projecte, que intenta proporcionar informació i assessorament a l’empresari que vol cedir la seva empresa a un altre perquè continuï amb l’activitat, compta amb col·laboració de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació a Catalunya-CP’AC.

Per a la patronal aquest acord significa la consolidació d’un projecte iniciat a finals del 2011 i que consideren una eina eficient i útil per mantenir el teixit empresarial. Durant l’últim any, la mitjana de reempreses d’èxit ha estat de tres operacions per setmana, segons explica la pròpia organització. Això ha suposat fins el moment 250 reempreses d’èxit i el manteniment de prop de mil llocs de treball.

El Departament d’Empresa i Ocupació també treu pit d’aquest projecte que s’emmarca en la política industrial de la Generalitat. L’objectiu d’aquesta és, segons expliquen, l’impuls de la reemprenedoria per ajudar a la creació d’empreses amb esperit emprenedor i la consolidació del creixement empresarial.

Segons la Cecot, a Catalunya hi ha al voltant de 120.000 empreses i 258.000 treballadors que, tot i estar actualment en correcte funcionament, podrien estar involucrats en processos de reempresa en els propers deu anys. L’actual conveni té una vigència de quatre anys.

Switch to mobile version