Autor Economia
22 Juliol 2014 a 9:30

BBVA s’adjudica Catalunya Banc per davant del Santander i CaixaBank

Per 1.187 milions d’euros

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

El grup financer BBVA s’ha adjudicat Catalunya Banc al guanyar la subhasta davant del Santander i Caixabank per un import de 1.187 milions d’euros. BBVA i Catalunya Banc sumen fins a 1.472 oficines en territori català, 62 menys que CaixaBank.

L’entitat presidida per Francisco González va adjudicar-se Catalunya Banc contra tot pronòstic, ja que el Santander i CaixaBank partien com a favorites. Amb aquesta compra, BBVA es converteix en la segona entitat financera amb més oficines a Catalunya. D’aquests 1.187 milions d’euros, segons fonts del BBVA, uns 600 correspondran al desembors que farà de manera directa l’entitat i 400 milions seran pels actius fiscals diferits; la resta correspon a unes assegurances amb Mapfre.

Aquesta transacció es produeix uns anys després que el mateix BBVA s’adjudiqués també en un subhasta la caixa catalana Unnim. La quota d’oficines del BBVA a Espanya és del 9’6%; sumant-hi la quota de Catalunya Banc la xifra s’eleva al 12’6%. Passaria per davant del Santander (12’1%), però quedaria lluny de CaixaBank (17’1%).

Amb aquesta transacció, el mercat català passa a ser una quarta part de tot el negoci del BBVA a Espanya.

Switch to mobile version