Autor Societat
20 Juliol 2014 a 11:00

17 milions de passatgers passen per l’Aeroport de Barcelona-el Prat en el primer semestre

L’augment ha estat del 6,8% respecte del 2013

aeroport el prat

Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

L’Aeroport de Barcelona-el Prat ha finalitzat el primer semestre de l’any amb un total de 17.233.632 passatgers, una xifra que suposa l’augment del 6,8% respecte a l’any anterior. De fet, durant el mes de juny, va registrar un increment interanual del 6,3% amb 3.716.489 usuaris.

Els passatgers de la UE són els que més han crescut durant els sis primers mesos amb un increment del 10,6%, seguits dels usuaris de vols internacionals de països que no formen part de la Unió Europea, que ho han fet en un 7,7%, i on destaca l’augment dels intercontinentals en un 13%. Per la seva banda, els passatgers nacionals, encara que registren xifres negatives amb un descens del 0,3 %, caiguda inferior a la dels altres anys.

En l’apartat d’operacions, l’aeroport barceloní es manté en xifres positives i tanca el que va d’any amb un augment del 2,3%,  un total de 135.104 aterratges i enlairaments. Al mes de juny, l’increment se situa en un 4,3%, amb 27.360 moviments.

Finalment, durant aquest any s’han transportat 50.356.786 kg de càrrega aèria, el que suposa un augment del 3,3% respecte al 2013. Al mes de juny es van transportar 8.534.520 kg de càrrega, un 7,3% més, on cal destacar que la companyia Air China, que va començar la seva operativa a l’aeroport a principis de maig d’aquest any, s’ha situat en la quinzena posició entre les companyies que més càrrega mouen a l’Aeroport de Barcelona-El Prat durant el mes de juny.

Switch to mobile version