Autor Cultura
2 Juny 2014 a 13:30

Una exposició del Xavier Salvans en un bar corrent

A Cal Pere s’hi pot veure un seguit de fotos del Delta de l’Ebre

 

Xavier Salvans davant l'exposició

Xavier Salvans davant l’exposició // Foto: Xavier Boix

És temps pels fotògrafs, època d’exposicions a la nostra ciutat, any Formiguera, premis per autors santcugatencs. Però poques exposicions podem trobar-nos com la que ens ofereix en Xavier Salvans, fotògraf per vocació però no de professió, que pertany al Grup Foto Sant Cugat. I és que el fotògraf exposa aquests dies a Cal Pere, un bar normal, de gent treballadora, de menú diari, que està al Carrer Valldoreix, 73. Una exposició de 8 imatges preses en els darrers 2 anys a la zona del delta de l’Ebre, en espais diferents i en èpoques diverses de l’any.

El Xavier Salvans porta més de 30 anys fent fotografia i bé podria haver exposat imatges d’aquests anys passats en aquesta exposició. De fet, ens comenta que, donat que estan a la venda, s’aniran substituint a mesura que aquestes es vagin venent per altres imatges, renovant-se la mostra. Per qui tingui interès en adquirir una de les fotografies no es requereix la presència del fotògraf donat que es pot comprar en el moment que es vulgui i emportar-se la foto en aquell instant.

Les imatges són evocadores de la duresa del paisatge ebrenc, dels camps del seu territori, de la plana, de la seva relació amb l’aigua i el mar i, amb aquest, de tots aquells elements que el caracteritzen, les barques, els seus estris. Són imatges però que ens poden transportar a indrets llunyans, a Àsia o fins i tot a les esplanades africanes. Només cal que entreu i les contempleu.

Switch to mobile version