Autor Motor
16 Juny 2014 a 15:00

Triplet de victòries catalanes al GP de Catalunya de MotoGP

Márquez aconsegueix el 7 de 7

La victòria a MotoGP es va decidir a l'últim revolt // Imatge cedida pel Circuit de Barcelona-Catalunya

La victòria a MotoGP es va decidir a l’últim revolt // Imatge cedida pel Circuit de Barcelona-Catalunya

El Gran Premi de Catalunya de MotoGP d’aquest cap de setmana ha sigut històric, amb triplet de victòries catalanes a les  tres categories. És la primera vegada que dos germans guanyen dues carreres del mundial de motociclisme en un mateix cap de setmana i, a més, Márquez ha igualat a la marca de Valentino Rossi de set triomfs consecutius a les primeres set curses de la temporada. Els aficionats (uns 92.845 espectadors, 1.100 més que l’any passat) han gaudit de les victòries dels germans Márquez i de Tito Rabat.

MotoGP

La carrera de la categoria reina va ser espectacular, potser la millor de la temporada, on el vencedor no es va decidir fins al final. Pedrosa començava a la Pole, però Lorenzo s’avançava per l’exterior a la sortida al primer revolt, i després també l’avançaven Rossi i Márquez. No obstant, el lideratge de Lorenzo no va durar molt (tres voltes), ja que Rossi el va avançar i va intentar posar distància entre ell i el grup, aprofitant la lluita entre Márquez i Lorenzo pel segon lloc, i després de Pedrosa i Lorenzo pel tercer.

Amb Pedrosa tercer i Lorenzo quart, el vallesà va intentar avançar al seu company d’equip. Aquí arribaven els moments més espectaculars de la cursa, a falta de 12 voltes pel final. Un espectacle el que van oferir Rossi, Márquez i Pedrosa, amb multitud d’avançaments, atacs i moments de tensió. Fins i tot, un moment de confusió, quan Pedrosa i Márquez avançaven a Rossi amb bandera groga i després tornaven la posició aixecant la mà, gest que tot el món pensava que era perquè hi havia pluja a l’asfalt, però no va ser el cas.

Quan faltaven sis voltes pel final, Márquez va passar a Rossi, i també ho feia Pedrosa dues voltes després. Això deixava la situació perfecta perquè la victòria es disputés entre els dos companys d’equip, i així va ser, sobretot a l’última volta. Pedrosa ho va intentar, però al final va tocar la roda davantera de Márquez, i per això, Rossi va aprofitar per posar-se segon. Per tant: primer Márquez, segon Rossi, tercer Pedrosa i quart Lorenzo.

Pel que fa als altres pilots locals, Aleix Espargaró va aconseguir una extraordinària sisena plaça (va caure a la 12a posició al principi de la carrera), mentre que el seu germà Pol va acabar just darrere seu. Hector Barberà va acabar 19è, mentre que Álvaro Bautista es va haver de retirar.

Moto2

A Moto2, Tito Rabat va aconseguir la seva primera victòria al Circuit de Catalunya, i ho va fer dominant de principi a fi. Va tenir algunes complicacions al principi, pressionat per Maverick Viñales (que va acabar segon). Tercer va ser Johann Zarco.

Moto3

La família Márquez té molt futur, i així ho demostra la jornada d’ahir. Álex Márquez va aconseguir una sòlida victòria a Moto3, després de fer la pole position i dominar la primera posició des del principi. Enea Bastianini va ser segon, i Efrén Vázquez tercer. És la primera victòria de la temporada d’un pilot català a aquesta categoria. El líder del campionat, Jack Milller, va ser quart.

Switch to mobile version