Autor Societat
26 Juny 2014 a 14:30

Setmana de la Dignitat: ‘ Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat’

Avui, a 2/4 de 7, concentració davant l’ajuntament convocada per l’ADS

Pancarta de l'ADS a l'Ajuntament de Sant Cugat

Pancarta de l’ADS a l’Ajuntament de Sant Cugat // Imatge cedida

L’Assemblea pels Drets Socials de Sant Cugat convoca aquesta tarda a la ciutadania a concentrar-se davant l’Ajuntament de Sant Cugat a 2/4 de 7 de la tarda, just abans que comenci la Festa Major, per exigir una “Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat” en el marc de la Setmana de la Dignitat, que està tenint lloc a Catalunya des del 23 de juny i s’estendrà fins al 28. L’Ajuntament de Sant Cugat, tal i com vàrem explicar, s’ha adherit a la campanya penjant a la paret una pancarta d’aquesta.

Com explica la secció d’educació de CCOO, amb l’arribada de la crisi, han augmentat les retallades socials i les reformes laborals per part dels governs d’Espanya i Catalunya. Aquestes mesures destrueixen ocupació i eliminen drets a la classe treballadora provocant l’atur massiu i abocant a la pobresa a milions de persones mentre s’esgoten les prestacions i subsidis d’atur.  A més, una gran quantitat de la població és desnonada del seu habitatge, no té accés a una alimentació adequada o pateix el tall dels subministraments d’aigua, electricitat i gas per impagament. Les desigualtats econòmiques entre rics i pobres s’accentuen cada cop més.

Durant la Setmana de la Dignitat, que rep el suport del Parlament Ciutadà, s’inicia una crida al poble amb la finalitat de rebre suport al projecte de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania. Aquesta llei segueix el seu curs gràcies a les 121.191 firmes presentades al Parlament de Catalunya el 25 d’Octubre passat, i recentment s’ha tornat a presentar al Parlament per ser debatuda i aprovada. D’aquestes signatures, l’Assemblea pels Drets Socials, que des del primer moments va participar en la campanya de recollida, en va aconseguir més de 2.000 a Sant Cugat.

Si s’apliqués aquest dret a la renda garantida de ciutadania, en els termes del projecte de llei, cap ciutadà o ciutadana de Catalunya estaria per sota del llindar de la pobresa i tindria els mínims per a una vida digna. La renda garantida assegura, en aquest moment, 664 euros mensuals a cada persona sense ingressos, o els complements fins a arribar a aquesta quantitat, xifra que equival a l’indicador de renda de suficiència de Catalunya que estableix la Generalitat, distribuït en 12 mensualitats.

El finançament d’aquest dret, segons CCOO, tindria també un efecte reductor sobre la creixent desigualtat social mitjançant una major pressió fiscal sobre els més rics, els beneficis dels bancs i empreses i el combat del frau fiscal, entre altres mesures possibles.

Sota el lema ‘Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat!’, durant  aquesta setmana es pot participar en diverses accions i mobilitzacions que culminaran dissabte 28 de Juny amb una sessió del Parlament Ciutadà que convoquen les més de trenta entitats impulsores de la Setmana de la Dignitat.Aquestes activitats s’orienten a aconseguir una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat i per exigir al Parlament de Catalunya que aprovi el Projecte de llei de la renda garantida de ciutadania “sense retallades”.

Calendari d’accions de la Setmana de la Dignitat

DIJOUS, 26 DE JUNY 

  • Surt a les places i els carrers per reivindicar i construir una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat, renda garantida de ciutadania, ja! Rescatem les persones!

20.00 hores. Concentracions davant dels ajuntaments de Catalunya. A Sant Cugat a 2/4 de 7 de la tarda perquè coincideix amb l’inici de la Festa Major.
20.00 hores. Manifestació de torxes pel centre de Barcelona. Inici a la plaça de Sant Jaume.

DIVENDRES, 27 DE JUNY 

  • Vine a la cadena humana per defensar una banca pública al servei dels drets socials i de la renda garantida de ciutadania.

19.00 hores. Concentració davant de Catalunya Bank. Pl. d’Antoni Maura cantonada amb l’avinguda de la Catedral. Cadena humana dinàmica amb batucada i actes simbòlics, que es desplegarà per Via Laietana fins a la sucursal de Bankia, a la plaça d’Urquinaona.

DISSABTE, 28 DE JUNY 

  • El poble pren la paraula en defensa de la renda garantida de ciutadania.

11.00 hores. Plaça del Rei. Sessió del Parlament Ciutadà. Amb exposició del Projecte de llei de la renda garantida de ciutadania i la participació dels moviments socials i cívics. Informació sobre les iniciatives legislatives populars en preparació a Catalunya.

Tancament lúdic de la Setmana de la Dignitat.

– el Model de Comunicat per a les Seccions Sindicals i la Representació Unitària a les empreses i als centres de treball (en català)

Entitats col·laboradores en la “Setmana de la Dignitat”:

Comissió promotora ILP Renda Garantida Ciutadana; Coordinadora d’Assemblees Treballadors/es en Atur de Catalunya; Aliança per la Sobirania alimentària de Catalunya, APEMA, ATTAC-Acordem, Campanya per una banca pública ètica i social, Col·legi de Treball Social de Catalunya, CONFAVC, Cornellà sense fronteres, DEMPEUS per la salut pública, FAVB, Front Cívic, Marea Pensionista, Marxa Mundial Dones, PAH, Pastoral obrera de Catalunya, Parlament ciutadà; CCOO, CO.BAS, IAC, UGT, USOC; ACP, CUP, ERC, EUiA, ICV, PSC; Cristians pel Socialisme, XSUC-Socialisme21.

Aquí teniu el manifest de l’ADS per la concentració d’avui: ADS_Concentració Dj26

Switch to mobile version