Autor Entitats
2 Juny 2014 a 17:48

Segona sessió del Cicle Catalunya versus Catalunya

La xerrada de demà versarà sobre el model econòmic per després de la crisi

 

Domènec Miquel presentant Jaume Funes i Vitòria Camps

Acte del 7 de maig // Foto: Xavier Boix

Després de la primera sessió del passat 7 de maig, amb un important èxit d’assistència a la Casa de Cultura, en la que la Victòria Camps i en Jaume Funes van plantejar a qui va assistir quins haurien de ser els valors del nou país al que es vol aspirar, demà dimarts, 3 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda, també a la Casa de Cultura, la xerrada i posterior debat serà sobre quin model econòmic per a després de la crisi.

En aquesta xerrada hi participaran com a ponents l’Albert Recio, professor d’Economia aplicada de la UAB i membre de l’Institut d’Estudis del Treball i el Jordi Angusto, economista i autor de llibres sobre models econòmics alternatius. El cicle, organitzat per la Fundació Sant Cugat, pretén reflexionar sobre el model de país que tenim més enllà de la confrontació amb l’estat espanyol i les diferències que es poden tenir amb ell. Catalunya com a societat, com a país, té moltes oportunitats però també moltes mancances i cal debatre de quin país parlem quan parlem de sobirania i dret a decidir. Aquesta és la voluntat d’aquesta entitat en aquest seguit de xerrades, preparar la ciutadania paral·lelament al debat de la consulta.

En el primer debat es va parlar sobre el model de societat catalana, molt similar a l’espanyola en quan a les seves prioritats pel que fa a l’educació en valors per la gent jove a l’escola. El model social, condicionat per la competitivitat ha repercutit en les vides dels i les catalanes en els darrers anys i aquest és un dels aspectes que cal canviar si es vol un país més humà i més democràtic. La propera xerrada serà el proper 18 de juny, a la mateixa hora, però al Xalet Negre, sobre quin Estat del Benestar volem per les futures generacions i els ponents seran en Joan Botella i la professora Pilar Carrasquer.

 

Switch to mobile version