Autor Entitats
20 Juny 2014 a 18:35

Sant Cugat rebrà l’estiu amb el Dia de la Música

Tot el centre de la ciutat serà ple de música durant tot dissabte

 

Cartell Dia Internacional Música // Imatge cedida

Cartell Dia Internacional Música // Imatge cedida

Demà dissabte, 21 de juny, Sant Cugat celebra la segona edició del Dia Internacional de la Música, iniciativa que nasqué l’any passat de la Taula d’Arts Escèniques Musicals impulsada pel Consell de Cultura. Nascut d’una proposta del ministre francès de cultura Jack Lang fa més de 30 anys al seu país, ha esdevingut una cita mundial, una cita  per “fer la música present arreu dels pobles i ciutats, sortint al carrer, con un element bàsic de la nostra convivència ciutadana“.

És per aquest motiu que les escoles de música i les entitats i associacions musicals santcugatenques sortiran al carrer i ompliran de música cinc escenaris diferents al centre de la ciutat. Orquestres, bandes, grups de cambra, cant coral, combos, música moderna, teatre musical, música tradicional, sardanes i batucades posaran ritme a la ciutat i acostaran la música als ciutadans. Les activitats es divideixen en tres espais diferents: la Plaça Octavià, durant tot el dia, on hi tocaran orquestres i bandes pel matí des de les 11 fins a 2/4 de 2 i hi cantaran corals, s’hi escoltarà música tradicional i un final de festa amb batucada des de les 6 fins les 10 de la nit.

Un altre dels espais serà el Celler Modernista on, durant el matí, des de 2/4 de 12 fins les 2, s’hi podran escoltar combos i fer el vermut. Al Claustre del Monestir, tercer dels espais, podreu escoltar música de cambra durant tota la tarda, des de les 6 fins les 8. Al Carrer Santiago Russiñol, de 5 a 8 de la tarda, també s’hi podrà escoltar música de cambra i, a la Plaça de Barcelona, a les 8 de la tarda, hi haurà una ballada de sardanes.

Totes les actuacions del Dia Internacional de la Música estan organitzades per la Taula d’arts escèniques musicals, l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Fusió, Aula de So, Cor Infantil Sant Cugat, Cor Aglepta, Cor de Dama, Coral Harmonia de Valldoreix, Societat Coral La Unió Santcugatenca, Cor Veus del gospel, Musica’l cor, Kata Kitinga, Escola de Música Tradicional, Entitat Sardanista de Sant Cugat i CEM Gymel Sant Cugat. El programa amb els horaris, aproximats, el podeu veure en aquest enllaç.

Switch to mobile version