Autor Política
25 Juny 2014 a 14:30

Salvador Masip substitueix a en Josep Romero al ple

Lluís Fernández seguirà al front de Sant Cugat Actiu

 

Presentació als mitjans del nou regidor Salvador Masip (2on per l'esquerra)

Presentació als mitjans del nou regidor Salvador Masip // Foto: Xavier Boix

Divendres es va convocar una roda de premsa d’urgència per comunicar qui substituirà al regidor cessant de CiU al ple municipal. Hi havia hagut diferents rumors sobre els escenaris possibles als que des del nostre mitjà no s’hi va voler entrar des que el regidor sortint, en Josep Romero, va comunicar el passat 5 de juny que cessava del seu càrrec de Tinent d’Alcalde de Territori, mobilitat, medi ambient i comerç, després de 22 anys a l’ajuntament en dues etapes diferenciades. En aquella roda de premsa, l’alcaldessa Mercè Conesa va manifestar que el substitut podria ser el següent a la llista de la federació nacionalista, en Lluís Fernández, però les seves responsabilitats al capdavant de la Fundació Sant Cugat Actiu suposaven haver d’estudiar la compatibilitat d’aquestes amb el nou càrrec com a regidor.

Durant aquest temps, des dels grups municipals del PSC, ICV i la CUP, s’ha manifestat de forma pública la inconveniència de compatibilitzar les dues responsabilitats i s’havia amenaçat per part d’aquests grups d’impugnar aquest nomenament. Divendres 20 però es va aclarir tot l’enrenou amb la compareixença de l’alcaldessa i la primera tinent d’alcalde, Cristina Paraira, davant els mitjans, acompanyades pel president de la Fundació Sant Cugat Actiu, Lluís Fernández i el candidat número 17 a la llista de CiU a les darreres eleccions, Salvador Masip. En aquesta roda de premsa l’alcaldessa va comunicar que el substitut d’en Josep Romero seria aquest darrer, en Salvador Masip, que entra com a regidor “sense cartera i sense dedicació, amb les mateixes condicions que els regidors de l’oposició, la seva tasca serà la de donar suport a l’equip de govern i a mi mateixa en allò que li encomanem“.

En Salvador Masip, que fins ara ocupava una de les places d’assessor al Grup Municipal de la federació a l’ajuntament, haurà de deixar aquest lloc per incompatibilitat i prendrà possessió del nou càrrec en el proper ple municipal. Pel que fa al rebombori que ha pogut haver al voltant de l’entrada d’en Lluís Fernández com a regidor, l’alcaldessa Mercè Conesa va declarar que “hem valorat que en uns moments com els actuals en els que estem prioritzant l’activació econòmica de la ciutat i el paper de la Fundació Sant Cugat Actiu és fonamental, era important garantir la continuïtat del seu president, ho hem valorat conjuntament amb ell i ell ha decidit també prioritzar aquesta responsabilitat, en cap moment ens hem plantejat compatibilitzat les dues responsabilitats, potser em vaig expressar malament el dia de la presentació de la renúncia d’en Josep Romero“. Preguntada sobre si aquesta renúncia podria afectar la futura inclusió a les llistes de la federació nacionalista d’en Lluís Fernández, l’alcaldessa i candidata de CiU va afirmar que “de cap manera, aquesta decisió és només fins a final de mandat, de la mateixa forma que no farem cap canvi més al cartipàs per la marxa del Josep Romero perquè no tenim cap projecte nou a engegar i no té cap sentit a un any vista fer canvis al govern“.

Switch to mobile version