Autor Entitats
16 Juny 2014 a 14:30

Sabies que els nois i noies del Jeroni de Moragas han creat un conte?

Presentació a l’Ateneu avui 17 a les 7

Imatge del material de difusió del Jeroni de Moragas

Imatge del material de difusió del Jeroni de Moragas

Els nois i noies del Taller Jeroni de Moragas han fet un procés molt interessant de creació. El vàrem explicar abans de Sant Jordi perquè, de fet, el van fer per treure’l a la venda en aquesta data tant assenyalada. Un procés fet de principi a final dins les quatre parets d’aquest centre d’inserció social i laboral de persones adultes amb dificultats de desenvolupament intel·lectual i mental.

Es tracta de l’edició d’un llibre, sí, un llibre, un conte, “Rubén, Amanda i el seu món diferent“, la història de dues persones usuàries del centre que ens expliquen com viuen un dia normal mentre van cap al Taller de l’Avinguda Villadelprat. Es tracta d’un treball en el que ha participat de forma més que activa la dibuixant, també veïna de Sant Cugat, Àssun Esteban, coautora d’en TEO, que és qui els va anar animant a fer passos endavant tant en el pla artístic com en el pla tècnic, fins i tot l’econòmic.

Portada del conte

Portada del conte

Ho podeu llegir en el reportatge que vàrem fer aleshores, però els nois i noies del centre han viscut amb l’edició d’aquest llibre un procés de creixement personal molt important. No només es tracta d’aprendre a dibuixar, escriure, pintar, etc. Es tracta també de prendre decisions perquè tot el que apareix al llibre és fruit de decisions consensuades entre ells, de forma democràtica. Han exercit així de petita societat, de cooperativa de treball, com és la que els dóna aixopluc. I no s’acaba la tasca dels seus educadors en l’edició del llibre, perquè a més del disseny dels dibuixos i els guions també hi ha la part de comercialització d’aquest llibre, el que farà que els nois i noies guanyin en autoafirmació del seu jo i en seguretat per poder tenir més autonomia en el futur. Demà dimarts presenten el llibre en públic i l’exposició d’originals i esbossos. I ho fan en un espai sensible a aquesta realitat, l’Ateneu Sant Cugat. A partir de les 7 de la tarda. Els agradarà molt que els acompanyeu.

Switch to mobile version