Autor Societat
26 Juny 2014 a 16:30

L’altra festa major es fa a la Plaça Pep Ventura i juga a la contra

Aquest any se celebra la 6ena Festa Major Alternativa

 

Imatge del Lip Dub gravat per promocionar la FMA // del facebook de la FMA

Imatge del Lip Dub gravat per promocionar la FMA // del facebook de la FMA

Ho expliciten en el seu manifest, hi ha a qui li pot fer gràcia el que diuen aquests noiets i noietes que a partir d’avui ocuparan la Plaça Pep Ventura però de ben segur que ni tant sols s’ha llegit el perquè de la seva existència, la seva manifestació de voluntats. És un pols a la majoria social i política de la ciutat, una alternativa en tota regla, que de forma paral·lela jugarà a la contra, com ho ve fent des de fa, amb aquest, 6 anys, del model participatiu de Festa Major avalat per l’Ajuntament i la majoria d’entitats de Sant Cugat, o almenys això és el que va semblar el dia de la darrera presentació de la programació. No és doncs una Festa Major només Alternativa sinó una Festa també política, una trobada on l’autogestió és el que es prioritza però també on s’exclou unes determinades formes de fer i pensar, cosa que no passa en la resta de la ciutat durant aquests quatre dies. Almenys però queda el consol que s’ho paguen ells encara que sigui a l’aire lliure, fins i tot sembla que no els va caure massa bé sortir, ni que fos només el títol, al programa general de la Festa Major, tot molt coherent.

El programa promet, com no podria ser d’una altra manera. Estan en el seu moment àlgid i més després dels “fets de Can Vies” i l’ocupació de les cases dels mestres de La Floresta. Aquest any el pregó el faran els darrers “herois“, l’Aplec Jove, que han deixat paralitzat una vegada més el Consell Local de Joventut. Serà a les 9 de la nit, dues hores més tard que el pregó de la Festa Major “formal“. Uns insults a la “casta política” i els mafiosos de torn i a sopar a càrrec de l’Esplai Sarau, això sí, amb opció vegetariana. A partir de les 10, concerts de Lo Promiscuo del Son, La Bundu Band i PD’s.

Demà dissabte, a partir de les 6 de la tarda, la ressaca promet, II Concurs de Graffiti Jaume Castañé i Campmany, sopar agroecològic a càrrec de les cooperatives de consum responsable de Sant Cugat La Civada, la Carbassa i el Senglar i concert amb els bons de El Gremiono us els perdeu que han tret noves peces -, Sybarites, A Batida do Tambor i Riki Undersounds, a partir de 2/4 d’11. I diumenge, V concurs de truites, organitzat per la CUP a les 2 del migdia, sopar a les 9 a base de graelles i concert a 2/4 de 10 amb Trucupas, Dröpools, Itaca Band i Urtica Sound. Durant tota la Festa Major Alternativa es desenvoluparà el joc de l’assassí de la pastanaga conjuntament amb els participants del DesPlaça Jove, amb un apropament a la Festa Major clàssica.

En aquest enllaç podeu veure el Lipdub que han gravat per aquesta edició de la Festa Major Alternativa.

Switch to mobile version