Autor Política
17 Juny 2014 a 18:07

L’ajuntament penjarà una pancarta durant la Setmana de la Dignitat

Així ho va confirmar ahir el regidor Raül Grangé a l’ADS

 

Cartell Setmana Dignitat // Imatge cedida

Cartell Setmana Dignitat // Imatge cedida

Durant l’audiència pública celebrada abans del ple ordinari d’ahir dilluns, representants de l’Assemblea de Drets Socials de Sant Cugat (ADS) van prendre l’ús de la paraula per adreçar-se a l’equip de govern municipal. El motiu era fer-los avinent que la setmana entre el 23 i el 28 de juny es celebrarà a Catalunya la Setmana de la Dignitat proposada per la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

En la seva intervenció, el portaveu de l’ADS va explicar que aquesta entitat de la nostra ciutat va participar des del principi en la recollida de signatures per a la presentació en el Parlament de Catalunya d’aquesta ILP i que de les més de 120.000 signatures recollides, més de 2.000 corresponien a ciutadanes i ciutadans de Sant Cugat. Actualment aquesta ILP s’està tramitant al Parlament.

La Promotora de la ILP llença ara la Setmana de la Dignitat del 23 al 28 de juny amb tot un seguit d’activitats al carrer amb els lemes “Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat“, “Renda Garantida de Ciutadania JA” i “Rescatem les persones“, recordant que el Parlament encara no ha aprovat res però les persones en situació de pobresa segueixen patint la mateixa situació.

L’Ajuntament de Sant Cugat va ser un dels 38 consistoris que va donar suport a la ILP de la Renda Garantida Ciutadana i, a petició de l’Assemblea pels Drets Socials, diferents associacions de la ciutat i organitzacions polítiques, estan enviant a l’Ajuntament el que s’anomena la “carta als ajuntaments“, elaborada en les comissions que impulsen la ILP, on se’ls demana que durant la Semana de la Dignitat pengin a les façanes dels ajuntaments una pancarta on s’anunciï la seva celebració i els lemes que l’acompanyen i que col·laborin en la divulgació mediàtica del programa d’activitats pels seus mitjans. En aquest mateix sentit, el portaveu de l’ADS va preguntar al regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, si l’ajuntament havia rebut aquestes cartes i si pensaven col·laborar durant aquella setmana en allò que es demanava.

En la seva resposta, el regidor va afirmar que havien rebut les cartes mitjançant el Grup d’ICV i que estaven disposats a col·laborar i posar el que l’Assemblea pels Drets Socials els lliurés, aclarint que no editarien res des de l’ajuntament. Posats en contacte amb els representants de l’ADS ens han confirmat que estan confeccionant una pancarta per tal que es pugui penjar a la façana de l’ajuntament. Estarà bé doncs veure com la Festa Major conviu amb la Setmana de la Dignitat, seria difícil trobar un altaveu més gran per aquesta causa a la nostra ciutat.

ADS_Concentració Dj26

Carta_Ajuntaments_Setmana_Dignitat-cat-1

Switch to mobile version