Autor Economia
26 Juny 2014 a 17:54

L’ajuntament obre a noves formes d’economia social el concurs de cooperatives

El termini de sol·licituds finalitza el proper 15 d’octubre

 

L'Ortiga, Sinergia 360 i Sabor Afegit van guanyar el concurs l'any passat

Guanyadors concurs 2013 // web ajuntament

L’any passat va ser el primer i aquest tornarà a repetir-ho. L’Ajuntament convoca la 2a edició del Concurs d’Emprenedoria Social i Cooperativa que enguany passarà a anomenar-se d’emprenedoria i economia social perquè s’introdueixen nous requisits obrint la possibilitat a que s’hi presentin participants amb projectes en forma de Societat Anònima Laboral (SAL) i Societat Limitada Laboral (SLL). Aquestes fórmules empresarials, a diferència de les cooperatives, que són les que es podien presentar en la 1a edició, “permeten la possibilitat d’establir la propietat de l’empresa a favor de les persones que hi treballin“, segons l’ajuntament.

També s’han flexibilitzat alguns requisits de participació: es redueix de 3 a 2 persones l’equip mínim per poder presentar un projecte i, a la vegada, es rebaixa de 6 a 1 mes l’antiguitat mínima d’atur per part d’un dels participants. A l’hora de subvencionar un projecte també es valorarà que persones majors de 45 anys –que és un rang d’edat de difícil inserció laboral- o de col·lectius vulnerables formin part de l’equip que es presenta al concurs.

La quantitat econòmica de la subvenció es manté igual que en la primera edició: una subvenció inicial de 2.000 € per als projectes guanyadors i una de fins a 18.000 € més en funció dels resultats. En total es podran subvencionar fins a un màxim de 4 projectes. Es manté el requisit que estableix que, en cas que les empreses cooperatives es consolidin i puguin crear més ocupació, el 75% dels nous llocs de treball provinguin de la borsa del Servei Municipal d’Ocupació (SOM) i dels col·lectius que des del propi SOM es considerin com a especialment vulnerables.

El termini per presentar sol·licituds de participació a la segona edició d’aquest concurs romandrà obert fins al 15 d’octubre. Les bases del concurs es poden consultar al web municipal. El proper 7 de juliol es farà un acte públic, presidit per l’alcaldessa, Mercè Conesa, per valorar els resultats de la 1a edició del concurs i per presentar un estudi sobre la presència d’empreses cooperatives a Sant Cugat.

Switch to mobile version