Autor Esports
18 Juny 2014 a 18:18

La Unió Ciclista Sant Cugat “amb sabates noves”

Signen un conveni amb l’Ajuntament de cessió d’un local

[wzslider]

Aquest migdia la Unió Ciclista Sant Cugat, una de les entitats esportives més antigues de la ciutat, ha vist satisfet un dels seus màxims objectius, tenir un local on poder desenvolupar les seves activitats. Si bé la majoria d’aquestes les fa a l’aire lliure, la part tècnica i teòrica i el desenvolupament de noves activitats, requerien d’un local on poder-les oferir amb condicions. Ara ho podran fer. L’entitat, registrada oficialment l’any 1957 però que va començar abans de la Guerra Civil, malgrat després d’aquesta va ser prohibida provisionalment, serà instal·lada a la planta de dalt del local on abans hi havia el registre civil, a la Rambla de Can Mora, al mateix edifici on són els Castellers de Sant Cugat.

A la signatura del conveni hi han assistit per part de l’Ajuntament l’alcaldessa, Mercè Conesa i el regidor de joventut, Raül Grangé i, per part de la Unió Ciclista Sant Cugat, el seu president, en Rafa Robledo i els representants de la seva junta, Evaristo Portas i Antonio Gregorio. En la seva intervenció en Rafa Robledo ha afirmat que se sentien “com un nen amb sabates noves, agraïts amb la ciutat, amb la seva màxima autoritat i tots els partits polítics, que havien donat suport al ple a aquest conveni amb l’entitat. Amb l’alcaldessa perquè des del primer moment havia facilitat l’entesa. Aquest acord és un compromís i un repte i no serà fàcil per nosaltres“. I és que amb el conveni, l’entitat no només farà servir el local com a base d’operacions del club ciclista sinó que a més es comprometen a dur a terme tot un seguit d’activitats que van més enllà de la pràctica esportiva.

La Unió Ciclista Sant Cugat farà activitats de tipus teòric, com cursets i xerrades, i habilitarà una sala perquè no només l’entitat en faci servei, “el local estarà obert perquè la gent de les altres entitats, companys nostres, la puguin fer servir, el local és de propietat pública i nosaltres entenem l’esport com un tot col·laboratiu“. Les activitats que faran doncs transcendiran l’esport del ciclisme. A més, col·laboraran amb el municipi amb tot allò que té a veure amb la difusió de les bones pràctiques de l’ús de la bicicleta, en el disseny de camins escolars, en la setmana de la mobilitat sostenible i, aquest és un dels temes més importants i novedós, la promoció i futura gestió del Parc de Bici-Trial del Passeig Salvador Espriu. Perquè, segons han desvetllat en la presentació del conveni, estan en converses molt avançades amb el campió mundial d’aquesta disciplina, l’Ot Pi, perquè col·labori en la seva organització.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha qualificat l’entitat com a “seriosa, professional i prudent, una entitat que fa multitud d’activitats, tant pròpies – cada setmana fa sortides de cicloturisme, cicloesport, BTT i Triatló – com per la ciutat – la Transcollserola de BTT, la pedalada de Festa Major, el Cross Ciutat de Sant Cugat, la Fira de la Bicicleta, pedalades populars, etc. -. És una entitat intergeneracional, amb 270 socis de totes les edats i d’aquesta manera consolidem una feina ben feta amb un conveni fins el 2023“. A més, cada cop és més important la seva escola de ciclisme.

L’espai que se’ls cedirà serà d’uns 90 m2, amb una recepció, una sala de reunions, una sala pels socis i una sala per poder fer xerrades. Amb aquest nou local esperen créixer entre un 20 i un 25% en massa social en un any, segons el seu president però el més important “és que aquests espais tinguin un ús social“. La inauguració interna es farà abans de l’estiu i l’oficial cap a l’octubre. Preveuen a més ubicar un aparcament per bicicletes davant de la seu, similar al que hi ha al costat de l’estació.

Switch to mobile version