Autor Societat
18 Juny 2014 a 14:21

La Plataforma Piscinera de La Floresta recull més de 1.200 signatures en una setmana

Sant Cugat Informa vàrem ser el 1er mitjà a parlar-ne

 

Imatge de la campanya

Imatge de la campanya

Una setmana només i la Plataforma Piscinera – nom amb el que s’anomenen el grup de persones que han organitzat la recollida de signatures a Change.org, com explicàvem dilluns, i en format paper – ha recollit més de 1.200 signatures a favor de la reducció imminent dels preus públics a la Piscina Municipal de la Floresta.

Hem podem trobar als bars, comerços i negocis del barri, a tots ells hi ha un plec de fulls amb el dibuix d’un nadó submergint-se a una piscina alhora que intenta agafar un bitllet que flota  a l’aigua. Són els papers que recullen els noms, cognoms, números d’identitat i firmes dels veïns que donen suport a la campanya “Reducció imminent dels preus a la Piscina Municipal, perquè banyar-se és un dret i no un privilegi”. Mentrestant crida l’atenció algun silenci informatiu.

La campanya va començar la recollida de firmes tot just fa una setmana. A dia d’avui la reivindicació ja compta amb el suport de gairebé 1000 persones que han firmat en paper i més de 200 firmes recollides via internet, a través de la plataforma change.org.  Al nostre diari, dilluns va ser la notícia més llegida amb 150 lectures directes, i més de 100 a Facebook. Segons els organitzadors d’aquesta recollida “la ràpida difusió i l’abast de la reivindicació posa de manifest el desacord i la indignació en referència a aquest assumpte, ja que estem parlant d’una cinquena part de la població de La Floresta, que amb una setmana ha expressat el seu malestar en referència als preus de la piscina, un tema força sensible ara que s’acaben les escoles i comença la calor“.

L’èxit de la campanya recau en que el gruix dels veïns de la Floresta se sent interpel·lat,  ja que, com diuen des de la Plataforma  “és un tema que ens toca a tots per igual, grans i petits,  i molta gent de sent afectada, ja que si la calor és per a tots, l’aigua també hauria de ser-ho!, estem parlant d’unes instal·lacions municipals que es mantenen durant tot l’any per a que els veïns només en puguin fer us durant dos mesos, i a uns preus dels més alts de Catalunya”. Així s’evidenciava a més en la informació amb la que acompanyàvem la notícia aquest dilluns amb els preus de les piscines públiques de Rubí i Cerdanyola.

Mentrestant, segons argumenten des de la Plataforma, els diferents intents per reunir-se amb l’Ajuntament, no han rebut fins al moment sinò respostes vagues i dissuasives. De moment s’està organitzant una jornada lúdico-festiva pel dissabte 21, en motiu de la inauguració de la Piscina de la Floresta mentre que continua la intensa recollida de firmes.

Switch to mobile version